Stil

Prvi let sa aerodroma Morava otkazan: Ka Beču od 17. decembra

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Prvi let sa aerodroma Morava ka austrijskoj prestonici biće obavljen 17. decembra - prvobitno je taj let bio najavljen za jučerašnji dan, 3. decembar, ali je otkazan iz bezbednosnih razloga.

"Letovima iz Kraljeva, 'Er Srbija' proširuje svoju ponudu. Aerodrom Morava postaje naš treći matični aerodrom u Srbiji i on je namenjen pre svega putnicima iz regiona Zapadne Srbije i Šumadije. Posle pokretanja linije za Beč, putnici mogu da očekuju i uvođenje redovnih letova za Grčku. Ono što očekuje sve one koji se odluče da putuju sa aerodroma Morava jeste tradicionalno dobra usluga po povoljnim cenama", zaključio je Dankan Nejsmit, generalni direktor aviokompanije.  

Nacionalna avio-kompanija leteće iz Kraljeva ka Beču i Solunu na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga redovnog vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije.

Linija za Beč funkcionisaće tokom cele godine, dva puta nedeljno tokom zime i tri puta nedeljno preko leta, dok će linija za Solun biti sezonska, sa dva leta nedeljno tokom leta. "Er Srbija" će ka obe destinacije iz Kraljeva leteti tri puta nedeljno regionalnim ATR72 turboprop avionom.

Prvi let za Beč iz Kraljeva je trebalo da se obavi juče, ali je otkazan iz bezbednosnih razloga.

Iako je direktor Aerodroma "Morava" Dragan Bugarinović nedavno tvrdio da aerodrom ima dozvolu za sletanje i poletanje aviona, demantovala ga je Vlada Srbije koja je objavila da je odobrila Ministarstvu odbrane 155 miliona dinara za dodatne radove na aerodromu.

Kako je objašnjeno, radovi su bili nužni da bi se dobila dozvola Direktorata civilnog vazduhoplovstva za dužunu piste, letenje u uslovima smanjene vidljivosti i aktiviranje sistema svetlosnog obeležavanja Aerodroma "Morava".

Povodom otkazanog leta nisu se oglasili ni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ni zvaničnici Kraljeva i "Er Srbije", kao ni Direktorata civilnog vazduhoplovstva.