Stil

Sokobanja "krcata" za praznike, već se prodaje i za doček 2021.

Izvor mondo.rs Izvor Beta

U Sokobanji će Novu godinu dočekati veliki broj domaćih i stranih gostiju, a interesovanje je toliko da se već prodaje i doček 2021. godine!

Sokobanja za predstojeće novogodišnje praznike očekuje veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva jer su sva mesta za doček Nove godine u hotelima i restoranima popunjena, a ubrzano se popunjavaju mesta u sobama i apartmanima, izjavio je direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković.

"Mesta za doček u hotelima i restoranima popunjena su još od marta i imamo informacije da se već odlično prodaje i doček 2021. godine. Popunjenost soba i apartmana za novogodišnje praznike za sada iznosi 83 odsto", rekao je Milenković agenciji Beta.

Milenković je kazao da će Sokobanja do kraja godine imati rast broja turista od 25 do 30 odsto u odnosu na 2018, koja je takođe bila rekordna.

"U prošloj godini imali smo 101.000 gostiju, a ostvareno je 495.000 noćenja. Ove godine smo do kraja oktobra imali blizu 125.000 gostiju i skoro 600.000 noćenja", izjavio je Milenković.

Sokobanja, dodao je Milenković, očekuje rast broja turista i u 2020. godini, posebno što će turistička ponuda tog mesta na proleće biti upotpunjena otvaranjem hotela "Sunce" i multifunkcionalne letnje pozornice "Vrelo".