Stil

Brus - DA ili NE? Greška u izolaciji koju je većina žena napravila

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Niste nosili brus u izolaciji? Stručnjaci objašnjavaju da li je trebalo...

Lepša strana izolacije za većinu žena bila je što su mogle komotno da se oblače, da nose udobne trenerke, helanke i odmore stopala u ravnim papučama.

Većina njih, takođe, odrekla se i brushaltera i odmorila poprsje od žica, korpi i stega. Pitanje je da li je to bila greška...

Postoje žene koje spavaju sa grudnjacima, obično se radi o onima koje imaju bujnije poprsje, a ima i onih koje ga ne nose ni kada izađu "među ljude"

Stvar ličnog izbora i to je sasvim u redu. Međutim, stručnjaci imaju drugačije mišljenje.

Kako kažu, mnogi zaboravljaju da ženske gdu nisu mišić koji može da se "bilduje", već su sazdanje od žlezda, sala, nerava, vena, arterija, tkiva grudi i vezivnog tkiva, sve to "upakovanu" u nežnu kožu.

Šta to znači? U zavisnosti od žene i veličine grudi, čak i najobičnije akrivnosti kao hodanje postanu ili penjanje stepenicama može da poveća rizik od naprezanja kože, a samim tim i stvaranje ružnih strija. 

Dakle, žene sa manjim grudima su u manjem riziku od ove pojave. Pozitivna strana, po mišljenju stručnjaka, jeste što smo bili u kući, pa tako i nije bilo neke prilike za intenzivniju aktivnost koja bi mogla da dovede do stvaranja strija

Ovo, naravno, ne važi ako ste u izolaciji redovno vežbale i to brez brusa. Onda ste napravili grešku, smatraju stručnjaci.