Glavobolja, malaksalost, pa čak i stomačni problemi neki su od signala da ste sinoć popili koju čašu više.
Ako vas simptomi mamurluka "pogađaju" čak i nakon jedne čaše vina, naučnici tvrde da su pronašli rešenje!
Uz ogradu, naravno, da ovaj sprej ne bi trebalo koristiti da bi se popilo što više bez posledica, naučnici navode da ovo sredstvo otklanja mamurluk.
"Caka" je u činjenici da sulfiti, supstance koje sprečavaju da se vino pokvari već postaje sve ukusnije što duže stoji, navodno izazivaju mamurluk.
Stoga sprej, koji se prska u čašu pre sipanja vina, neutrališe upravo ove supstance a njegovi tvorci "kunu" se da samim time sutradan nema mamurluka!
Aktivni sastojak je obični hidrogen peroksid, u bezbednoj verziji koja nema ni ukus ni štetno dejstvo po zdravlje.
I dok se jedni "kunu" u ovakav sprej, drugi ipak upozoravaju da sulfiti uopšte nisu ono što izaziva mamurluk.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.