Stil

IZAŠAO SAM SA DEVOJKOM, A U DŽEPU 150 DINARA! Kad je krenula da naručuje hranu, usledila je BRUTALNA OSVETA!

Koliko puta ste se našli u društvu onih koji insisitiraju da plate ceo račun. Koliko puta ste upravo vi bi ti koji ne želite nikoga da slušate, nego vadite pare, zovete konobara, ostavljate bakšiš i izlazite napolje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ovo su neke od situacija koje nam više nisu ni neprijatne, jednostavno se svakoga dana dešavaju i rešavaju rečima “ok, ja plaćam sledeći put”. Međutim, šta da uradite i kako da se osećate kada neko predloži da račun platite po pola, način koji je našem mentatiletu još uvek tako stran, ili još gore. A šta je to što može gore da bude, objavio je mladić koji se opekao na svom prvom izlasku:

Evo šta se mu se dogodilo:

“Dopisivao sam se neko vreme sa jednom devojkom i, kako sam video da ona nikad ne pokreće ništa da se vidimo uživo, pitam ja nju da li hoće u šetnju jedne večeri. Nismo šetali ni 5 minuta, ona hoće da sednemo u neki lokal.” kaže on i nastavlja:

“Naruči ona piće, naručim ja kiselu vodu, onda ogladni pa naruči ona i palačinke, ja odbijem jer sa 150 dinara u džepu ne mogu sebi to da priuštim. Jede ona kao zmaj, ja lagano gutam onu mineralnu vodu. Onda se seti da je zaboravila novčanik kod kuće. Nakon tri palačinke” nastavlja priču dečko koji se nadao romantičnom izlasku i očekivao sve osim ovog.

Kafići u Beogradu
Izvor: MONDO/Anja Konstantinović

“Odem ja lepo do toaleta, platim usput onu moju vodu i izađem na sporedni izlaz. Ne znam šta je bilo sa njom, ali ja sam lepo prošetao do kuće.”

U srpskom mentalitetu jeste da se sa svojim najboljim prijateljima ili porodicom bori oko plaćanja računa ili ono čuveno “hajde da platiš kafu, nemam ni dinara”. I tu će svi biti Ok, jer bitnije je da u voljenom društvu provedemo nekoliko sati, neko neki dinar koji ćemo za to izdvojiti. Ali:

Način na koji se završio ovaj “romantični” sastanak je samo ne romantičan. Da li je sve moglo da bude rešeno na drugačiji način, pa sigurno jeste. Ali bez obzira na to kako se sve završilo, uvek ostaje ono pitanje: “Da li je plaćanje računa nekoga koga ne poznajemo znak galantnosti, ili ipak budemo iskorišćeni na najgori način?

Prema komentara koje su korisnici ostavljali ispod ovog posta, većina komentara ide u korist dečka koji je pobegao “sa lica mesta”. Ipak, ima i onih koji se ne slažu sa njegovim postupkom.

Tako je jedan korisnik rekao “Lud i luđi.. ako vec izlazim prvi put s njom platit cu.. ono zasto sam je zvao vani... a i ona nije trebala 3 .. eto da je ostalo na 2... hahaha ..”

Drugi je svakako osudio potez devojke u reči: “Ja kao muškarac u toj situaciji ne bih ni zvao curu na sastanak ako nemam niti da joj platim kafu. Ne moraš uvijek platiti ali red je da prvi put ne plaća ona. Nisi ispao korektan jer ako je predložila kafić mogao si reći da nemaš ili nešto tako a ne ići i očekivati da ona plati na prvom sastanku i još uz to kad je zaboravila novčanik pobjeći. Nisi čovjek ispao. Ja ti ko muškarac kažem.

Ali i onih koji su stvari postavili na svoje mesto: “Ljudi razmislite malo.Nije ovde jedina ona kriva,kriv je i on. Sve i da je bila neka skromna cura koja bi naručila samo piće, ti bi opet samo svoje platio i pobjegao jer realno sa tim jednim eurom nebi mogao platiti piće. A nije ok da cura na prvom sastanku prva plati,svaki normalan muškarac tako razmišlja.I naglašavaš da si ti kiselu a ona piće? Predbacuješ joj što nije kiselu.Cura na prvom dejtu mora znati da ti nemaš???.Ako nemaš ne idi u kafić i gotovo ... Nije fer.”

Šta je vaše mišljenje povodom ovoga? Da li se devojka ponela bahato, momak bezobratno, ili je sve samo splet nesrećnoh okolnosti?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/Ispovesti)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi