Čist dom

OPASNI RASADNIK BAKTERIJA KOJI SVI IMAMO KOD KUĆE: Uradite ovo sa kantom za đubre da bi bila higijenski bezbedna!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Očistite je na ovaj način kako biste bili sigurni da je higijenski da je držite u domu!

Najpraktičniji saveti za čišćenje doma, uz "fokus" na često zaboravljeni predmet, kantu za smeće!

Ovi saveti se odnose na uobičajenu kantu za smeće, kantu za biootpad i kantu za recikliranje otpada.

Pre svega, koristite kantu s poklopcem kako biste zadržali neprijatne mirise i sprečili ulazak insekata. Imajte na umu da kante s pokretnim poklopcem nisu uvek najpraktičnije, jer će vam ruke verovatno dodirnuti poklopac svaki put kad bacite smeće, pa i on može biti sve neuredniji.

Kante s pedalama su idealne.

Svakodnevno obrišite poklopac i kantu koristeći antibakterijsko sredstvo za čišćenje i papirnati ubrus. Neka ovo postane redovan deo vaše dnevne rutine!

Dubinsko čišćenje primenite jednom nedeljno! Kantu temeljno operite i dezinfikujte vrućom vodom i tečnim sredstvom za dezinfekciju. Revnosno istrljajte četkom, obraćajući posebnu pažnju na dno kante jer su tu najneprijatniji mirisi.

Prirodni način čišćenja

Upotrebite sodu bikarbonu! Pospite malo sode bikarbone na dno kante i ulijte vodu da otopi sve naslage prljavštine, i da se dno dobro očisti.

Ako želite da sprečite neprijatne mirise, postoje obloge za kantu za smeće na tržištu, ali možete jednostavno ubaciti u nju koru limuna ili pomorandže. Prijatan miris citrusa će nadjačati miris smeća, ukoliko redovno menjate kesu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/24sata.hr)