Stil

DOMAĆI ŠAMPON ZA DUBINSKO ČIŠĆENJE KOSE: Frizer otkrio recept koji će vam preporoditi kosu!

Autor Nataša Petrović

Poznati britanski frizer otkrio recept za domaći šampon koji će vam preporoditi kosu!

Poznati britanski frizer i vlasnik lanca frizerskih salona, Ozi Rizo, otkrio je recept za jednostavan i jeftin domaći šampon koji će preporoditi vašu kosu.

Trebaće vam samo soda bikarbona i jabukovo sirće, a ako napravite šampon prema ovom receptu, Ozi tvrdi da ćete se rešiti viška masnoće i prljavštine iz kose. Takođe, on kaže da će ovaj šampon za dubinsko čišćenje transformisati oštećenu u sjajnu i prelepu kosu.

"Soda bikarbona čisti kosu tako što zaštitni sebum pretvara u sapunicu, uklanja bilo kakve ostatke proizvode na dlaci i ’detoksikuje’ kožu glave i kosu. Ovaj sastojak će ukloniti višak ulja i prljavštinu sa kose, zahvaljujući abrazivnoj teksturi deluje kao piling na kožu glave, povćava mekoću i sjaj kose i eliminiše neprijatan miris", tvrdi frizer.

Kako da napravite šampon za dubinsko čišćenje kose

Potrebno:

Kesica sode bikarbone

Voda

Prazna bočica šampona

Jabukovo sirće

Esencijalno ulje (opciono)

Pomešajte kašiku sode bikarbone sa čašom vode i po želji dodajte neko esencijalno ulje, mada to nije obavezno.

Nakvasite kosu, a zatim ovu mešavinu utrljajte u koren kose, a zatim rastrljajte po celoj kosi. Ostavite da deluje nekoliko minuta, masirajući lagano kožu glave, a zatim isperite vodom.

Pranje kose završite tako što ćete kosu isprati mešavinom vode i jabukovog sirćeta u odnosu 4:1 jer ćete tako vratiti balans pH vrednosti i kosa će dobiti sjaj.

Iako frizer smatra da je ovaj šampon sjajan, kaže da ne bi trebalo da ga koriste oni koji imaju izrazito suvu ili osetljivu kožu glave, ekcem ili psorijazu.

"Ovaj šampon koristite povremeno ili jednom nedeljno, kada joj je potrebno dodatno čišćenje jer soda bikarbona može da isuši kosu ako se koristi preterano često", poručio je Ozi.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi