Žene, oprez!

DOKTORKA UPOZORAVA NA NOVI TREND KOJI IZAZIVA OPEKOTINE "TAMO DOLE": Sve je popularniji, budite vrlo oprezni!

Autor Nataša Petrović

Trend koji može da bude opasan širi se društvenim mrežama!

Na društvenim mrežama sve su popularniji snimci u kojima žene hvale depilaciju šećernom pastom. Ovaj način depilacije može da bude i te kako dobar, ali kada ga radi profesionalac u salonu, dok kod kuće možete da napravite sebi više štete nego koristi, posebno na intimnim delovima tela.

Ukoliko se depilacija šećernom pastom, koja se inače sastoji od šećera, limunovog soka i vode, izvede kako treba, izazvaće manje iritacije nego depilacija voskom ili brijanje. Međutim, stručnjak za intimno zdravlje dr Stefani Tejlor savetuje da razmislite dvaput pre nego što pokušate sami da se depilirate ovom pastom.

"Neke žene, a i muškarci, isprobavaju ovu tehniku depilacije na nogama, pazuhu, a neki i na intimnoj zoni. Međutim, ova mešavina šećera i limunovog soka sa vrelom vodom može da napravi štetu osetljivoj koži intimne zone ukoliko bude previše vruća kada se nanese. To može da napravi bolne opekotine, infekcije, pa čak i ožiljke".

Ovaj način depilacije nije nov, ali dr Tejlor primećuje da je doživeo novu popularnost, posebno na TikToku.

Doktorka ističe da, iako se za pravljenje ove paste koriste prirodni sastojci, oni uopšte nisu bezazleni.

"Smesa se lepi za kožu, zbog čega su opekotine intenzivnije, ljudi imaju zaista ozbiljne povrede", upozorava ona.

S druge strane, jedna TikTokerka je u videu rekla da se celog života ovako depilira i da je trik u tome da spremljenu pastu stavite na radnu površinu na kojoj ima malo ulja.

@miradoodles

Real way of sugaring: *no dangerous pouring in a cup* ##sugarwax##sugaring##sugaringwax##smoothskin##exfoliation##waxingathome

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Tagovi