Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica koja pomaže da ojačamo imunitet na prirodan način, i jelima dodamo sjajan ukus!
Beli luk sastavni je deo ukusnih jela kao što su čorbe, jela s mesom ili povrćem, ali ponekad je "gnjavaža" oljuštiti ga i iseckati. Kuhinjski trikovi dobro dođu uvek, a ovaj je sjajan!
Jedna mama pokazala je kako da uštedite i novac, i vreme, da ne pominjemo prste i živce! Ona je na Facebook grupi pokazala svoj trik za pripremanje belog luka tako da traje mesecima i ne zahteva preterani trud.
"Imam troje dece i kuvam često u žurbi, ali želim da unose zdrave namirnice. Zbog toga beli luk uvek pripremim ovako kako bi duže trajao i uvek mi bio dostupan bez seckanja i ljuštenja svakog dana", napisala je ona.
Najpre na rasprodaji kupi veću količinu belog luka, čime uštedi novac.
Beli luk očisti uz zgodan trik, čenove stavi u poklopljenu šerpu i drmusa je gore-dole dok s njih ne otpadne ljuska.
Potom luk, zajedno s malo maslinovog ulja, stavi u procesor za hranu. Za nekoliko sekundi, beli luk se pretvara u glatku pastu, kojom potom napuni kalup za kockice leda i stavi ga u zamrzivač!
Kad god joj je potrebna "doza" belog luka, samo izvadi jednu ili dve kockice i ubaci ih u jelo. Pročitajte i kako Rusi spremaju beli luk tako da traje i iz njega "izvuku" maksimum zdravih sastojaka!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.