Stil

ŠMINKERI OTKRILI NAJPOPULARNIJU STVAR U NAŠEM NESESERU: Koriste je i žene koje ranije nisu, 2 su razloga za to!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Jedan proizvod "uvukao" se u naše živote!

Pandemija korona virusa mnoge od nas je na duže vreme zatvorila u kuću, a putovanja i izlasci ređi su nego ikada do sad.

Pomislili biste da se zbog toga manje šminkamo, i tačno je, ne stavljamo sve "ratničke boje", ali jedan proizvod popularniji je nego ikada!

Šminkeri objašnjavaju da je rumenilo doživelo neverovatnu popularnost u poslednjih godinu dana.

Razloga je više - kroz istoriju, rumenilo je bilo popularno u trenucima kada je čovečanstvo bilo bezbrižno i veselo. Želimo dozu radosti i zbog toga na obraze i jagodice stavljamo sveže tonove ružičaste.

Ali, takođe, verovatno smo bleđi nego ikada jer vreme provodimo pred računarom, a ne pod sunčevim zracima.

Ako koristite platforme kao što je Zoom, primetili ste da veb kamera može da nas učini bledim pa i sivkastim, i da lice deluje "ravnije" nego inače, bez uobičajenih senki.

Baš zato, mnoge žene sve češće stavljaju rumenilo kojem je glavna svrha da "imitira" zdravlje, kiseonik i nutrijente koji dopiru do naše kože, poboljšavaju cirkulaciju i daju nam boju i sjaj.

"Kada posegnemo za rumenilom, želimo dozu radosti", kaže šminker poznatih Ej Džej Krimson.

"Ružičasta ili boja breskve takođe su boje koje nas podsećaju na živost, harizmu i optimizam. Rumenilo ima još jednu veliku prednost, daje svežinu licu u samo par poteza, za razliku od drugih proizvoda za koje ipak morate da odvojite vreme da biste ih stavili", dodaje šminker Guči Vestman.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi