Lepo je imati i čuvati tradicionalna jela i specijalitete, ali ponekad je dobro probati i nešto novo. Tako je, recimo, pre nekoliko godina hit bio burek sa plazmom i kremom, a sada je u centru pažnje nešto potpuno novo – ćelepinja.
Naime, jedan donedavno noćni klub u Čačku, zbog pandemije korona virusa i zatvaranja noćnih klubova, dosetio se da u svoj lokal doda kuhinju, ali i ponudi novi specijalitet.
Reč je o ćelepinji, odnosno čuvenoj komplet lepinji u koju su dodatu ćevapi.
Kako je došlo do ideje za novo jelo, za TV Prva rekao je Predrag Tomić.
"Jedna komplet lepinja nije bila dovoljna našim gurmanima, tako da smo se dosetili da unutra ubacimo još pet ćevapa, što znači da u ovo vreme kovid krize, možemo da kažemo da leči i kovid", našalio se.
Na pitanje koliko ovaj gurmanski obrok ima kalorija, Tomić kaže: "Bolje da ne pitate. Ovo su sve zdrave kalorije, juneće meso, jaje, kajmak zlatiborski i to je to. Sve je domaće unutra".
Tomić je istakao i da su mušterije zadovoljne, "traži se i repete", a najavio je i da će biti još novih specijaliteta.
Da li biste probali ćelepinju?
(MONDO)