Auuu...

JESTE SIGURNI DA STE DOBRO OPRALI VARJAČU? POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Kad vidite šta se sve nalazi na njoj, slošiće vam se

Autor Maja Gašić

Većina domaćica nema pojma koliko su zapravo varjače prljave. Domaćica je otkrila genijalan trik da to utvrdite, ali i da ih očistite.

Izvor: TikTok/@mama_mila_

Svi znaju da se u dasci za sečenje nakuplja najviše bakterija, pa stručnjaci često preporučuju upotrebu plastičnih. Ipak, iako danas postoje silikonske varjače, većina domaćica preferira one starinske, drvene.

Ono što, pak, retko ko zna jeste da su upravo one leglo masnoće i potencijalni izvor zaraze. Ne morate čak ni dugo da ih imate ili svakodnevno koristite!

A kako da proverite stanje varjača, odnosno da utvrdite da li su i koliko prljave, pokazala je jedna mama na društvenim mrežama... Ona je otkrila i kako da ih očistite.

"Majko mila, koliko prljavštine!", samo je neki od komentara na video koji je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama. A kako gotovo svaka domaćica stavi varjaču u usta kako bi probala jelo, utoliko je ovo saznanje za njih bilo jezivije.

Šantel Mila iz Australije često objavljuje trikove za lakše upravljanje domaćinstvom, čišćenje i organizaciju, a ovaj o čišćenju varjača je mnoge šokirao.

Kako se ispostavilo, skoro niko nije znao da mogu da budu toliko prljave. Savet je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da umočite varjaču u ključalu vodu i ostavite je da odstoji 10 minuta. Vrela voda će učiniti da se oslobode sva ulja "zarobljena" u drvetu, a kad vidite vodu - neće vam biti dobro. 

"Ne mogu da zamislim kako bi kod mene voda izgledala da uradim ovo sa svojim varjača", prokomentarisala je jedna korisnica TikToka, dok se druga nadovezala:

"Majko mila, koliko prljavštine! Moram pod hitno da ovako operem svoje varjače!".

Video je do sada pregledalo nekoliko desetina hiljada ljudi, a gotovo svi od reda su bili šokirani količinom prljavštine koja se nalazi u naizgled čistoj varjači.