Kakva ideja!

LEŽALJKE NA JEDNOJ PLAŽI U HERCEG NOVOM SU DUPLO SKUPLJE NEGO NA OSTALIM: Razlog jedne RAZBESNI, druge oduševi! (ANKETA)

Autor Nataša Petrović

Da li biste platili duplo višu cenu za ležaljke na plaži na kojoj je deci zabranjen pristup? Glasajte u anketi!

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Crna Gora već godinama unazad je letnja destinacija na kojoj odlučuje da odmor provede veliki broj Srba. Jedna od njih je i novinarka portala Blic, koja je za odmor izabrala Bokokotorski zaliv, odnosno Herceg Novi. Ona je tamo, sasvim neočekivano, shvatila da je na jednoj plaži cena ležaljki 10 evra, dok je na drugima između tri i četiri evra, a razlog je - deci je zabranjen pristup!

Evo njene priče: 

"Svi koji su ikada posetili Boku Kotorsku znaju da je većina plaža ovde relativno slična, posebno u gradskoj zoni. Betonske su i kamenite, imaju svoj šmek, a sve je manje onih divljih i neuređenih i na istim je redovno gužva i borba za peškir.

No, ja volim šmek ovog dela Jadrana i uvek mu se rado vraćam, a kolima ili brodićem često obilazim neke ušuškane, predivne plaže koje nisu tako lako dostupne. Naravno, ponekad rado odem i na gradske plaže pa se i tu dobro provedem, te sam se pre nekoliko dana zaputila upravo ka jednoj od njih u Herceg Novom.

Sve plaže pored samog šetališta su identične, a videla sam da se i cene za ležaljku ne razlikuju puno - svuda su tri do četiri evra. Sasvim pristojno, bar ako mene pitate, iako će svi da u glas da graknu KAKO SE U GRČKOJ LEŽALJKA NI NE PLAĆA KAD NARUČIŠ KAFU, što je istina samo ako letujete na Halkidikiju.

No, nekako se desilo da sam u moru istih plaža nabasala baš na onu gde je ležaljka čitavih 10 evra. Samo sekundu nakon pitanja koja je cene ležaljke, dobila sam i objašnjenje zašto je to tako.

"Je l' imate decu? Ako imate - ovde za njih nije dozvoljeno", rekao mi je jedan od zaposlenih.

"Nemam", odgovorila sam zbunjeno, a on se nadovezao: "Ovde ih neće ni biti, nikog nema da vam skače nad glavom i pravi buku".

Iskreno, 10 evra mi je delovalo prilično puno za plažu koja ne nudi ništa posebno drugačije u odnosu na ostale, posebno ako uzmemo u obzir da je ležaljka na plaži udaljenoj dva metra bila duplo jeftinija.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

S druge strane već sam bila tu gde jesam, a i setila sam se užasne gužve i buke prethodnih godina, pa sam rešila da sebi priuštim taj "luksuz". I nisam pogrešila!

Zvuči okrutno i znam da će me sve premajke ikada razapeti na krst, ali provela sam dan u raju. Niko se nije drao, trčao oko moje ležaljke, cikao, plakao, besomučno skakao u vodu, prskao me do besvesti, uznemiravao, skakao oko mene i još bezbroj uznemiravajućih aktivnosti koje remete mir i relaksaciju!

Stavova je puno i sve ih poštujem, ali verujem da je uvek dobro imati izbor, pa tako i plažu gde je deci zabranjen pristup!"

(MONDO/Blic)