Zvezda u Beogradu

KEJT IMA 42, A NIKO JOJ NE VERUJE: Glumica jede samo 1 vrstu hrane, a namirnicu bez koje Srbi ne mogu - NIKADA

Autor Maja Gašić

Holivudska zvezda koja je prevalila četrdesetu, trenutno je u Beogradu na snimanju filma, a svi koji su je upoznali se pitaju kako je tako mladolika. Otkrili smo tajnu ishrane Kejt Hadson.

Izvor: Profimedia

Američka glumica, rediteljka, scenaristkinja i producentkinja Kejt Hadson ovih dana boravi u Beogradu povodom snimanja nastavka filma "Nož u leđa". Ćerka čuvene Goldi Houn u Srbiju je došla sa decom i partnerom Denijem Fudžikavom, a pored obaveza oko filma, uspela je da ugrabi i malo vremena da poseti znamenitosti Beograda, pa je tako usnimljena u Muzeju Nikole Tesle.

"Velika mi je čast da su nam danas u muzeju bili čuveni holivudski glumci i što su izdvojili vreme pored svih obaveza da dođu baš u naš muzej. Prelepa Kejt Hadson je svojom neposrednošću pokazala da, iako je toliko slavna, živi kao sav normalan svet", napisala je u objavi na Instagramu Ivona Jevtić, direktorka Muzeja Nikola Tesla.

Iako ima 42  godine, ova plavokosa lepotica izgleda neverovatno mladoliko, a često ističe da je za njen svež izgled zaslužan jedan poseban napitak koji savršeno čisti telo od toksina. Osim toga, Kejt svakodnevno vežba, vodi računa o nezi kože, ali i pridržava se posebnog jelovnika koji se sastoji od alkalne hrane.

Koje su to alkalne namirnice?

To su oni čiji je pH blizu idealnog, što ih čini veoma važnim za celokupno zdravlje. Sa druge strane, postoje i kisele namirnice koje narušavaju pH ravnotežu i mogu da dovedu do bolesti. Pa tako Kejt preporučuje da jelovnik bazirate na alkalnim namirnicama kao što su: grašak, tikvice, kupus, brokoli, karfiol, luk, šargarepa, krastavci i slično, a savetuje i da u ishranu uvrstite dosta "zeleniša".

Kad je reč o voću, američka zvezda konzumira: kajsije, avokado, pomorandže, lubenice, banane, grejpfrut, dinje, limun, breskve, jabuke i gotovo sve bobičasto voće koje obiluje antioksidansima.

Izbor žitarica je prilično restriktivan, a dozvoljene su: kinoa, proso, integralni pirinač, a često se počasti i manjom količinom  badema i semenki suncokreta i bundeve.

Hariznatična zvezda ne doručkuje ujutru, a prvo što unese u organizma jeste smuti od celera i šolju kafe. Prva polovina dana rezervisana je za kardio vežbe, nakon čega popije čašu proteinskog šejka.

Za ručak i večeru se časti punim porcijama, s tim što nekoliko sati posle ručka "gricne" nešto lagano.

Iako je njen jelovnik prilično raznovrstan, postoje i namirnice koje apsolutno nikada ne jede, a to su: kikiriki, goveđe i pileće meso, kobasice i dimljeno meso, ovsena kaša, losos, tuna, pastrmka, hleb od celog zrnevlja, punomasno mleko i masni mlečni proizvodi, sočivo i jaja - namirnicu broj 1 u Srbiji.

Iako ove "zabranjene" namirnice sadrže obilje hranljivih materija, Kejt smatra da se one mogu sasvim lepo nadomestiti konzumiranjem povrća, voća, oraha, ali i tofua.