KAD KUVATE KROMPIR, NIPOŠTO NE BACAJTE VODU: Nema šta ne "leči", a najviše pomaže kod problema koji nas leti sve muči

Svi to radimo, a ne znamo da pravimo veliku grešku! Voda u kojoj se kuva krompir je čudo za zdravlje!

Mondo / Equalo

Svi znaju kako krompir utiče na zdravlje, a da li znate da je voda u kojoj se on kuva daleko lekovitija od samog povrća?

Mnoge domaćice kada pripremaju pire ili salatu od krompira, bez oklevanja prospu vodu u kojoj se povrće kuvalo. Kada bi znale da čak 70 odsto kalijuma iz kuvanog krompira ostaje u ovoj tečnosti, nikada to više ne bi radile. Ova voda je bogata mineralima i vitaminima A i C, kao nijedno drugo piće.

Ova tečnost pomaže da se "splasnu" otoci, a i poboljšava rad srca. Nutricionisti preporučuju da pijete topli napitak od krompira tri puta puta nedeljno jer su benefiti po zdravlje neverovatni. 

Ali, važno je i da znate kako da ga pripremite. Naime, umesto da ga ogulite, preporučuje se da krompir kuvate u ljusci i nikako da ga ne solite. Upotreba ove tečnosti je posebno efikasna kod mentalnog i fizički umora.

Zanimljivo je i do da nisu nutricionisti jedini koji preporučuju upotrebu tečnosti od krompira. Dermatolozi savetuju da od nje napravite kupku za ruke. Za svega nedelju dana koža ruku dobiće prijatnu prirodnu boju, postaće meka i baršunasta, a žuljevi i sitne rane će nestati.