Univerzalni "lek"

SNIŽAVA ŠEĆER, JAČA IMUNITET I ČUVA SRCE: Domaći čaj pomaže kod 3 problema od kojih Srbi najviše pate, ali to nije sve!

Autor Maja Gašić

Domaći čaj jača imunitet i srce, a pomaže kod brojnih tegoba od šećera do bolnih zglobova.

Izvor: YouTube/Screenshot/Rezept Ko

U Srbiji većina čaj pije samo kad je bolesna, bilo da je reč o prehladi i gripu, ili nekom drugom zdravstvenom stanju gde ovi lekoviti napici mogu da pomognu.

Od širokog spektra čajeva koji pomažu jačanje imuniteta, za čišćenje organizma, protiv kamenja u bubrezima itd, a ako niste znali jedna potpuno neočekivana mešavina biljaka vam može pomoći da pojačate energiju, opskrbite telo vitaminima, ojačate srce i sprečite upale.

Čaj od morske buče i šipka sadrži veliku količinu vitamina C, B i E, kao i flavonoide i katehine. Šipak i morska buča se dugo koriste za lečenje raznih bolesti. Postoji veliki broj istraživanja o efektima šipka na kardiovaskularni sistem. Osim toga, pokazalo se da značajno poboljšava pokretljivost zglobova i smanjuje upale.Naučnici su dokazali i da morska buča pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi i poboljšava rad želuca.

A evo kako se priprema čaj od morske buče sa šipkom.

Sastojci:

  • 1 kašika bobice morske buče
  • 1 kašika suvog, seckanog šipka
  • 5 mdl vode
  • med po ukusu
  • 1 kašika kamilice

Priprema:

Šipak i kamilicu skuvajte i sklonite sa vatre. U čaj dodajte bobice morske buče i ostavite da se kuva još 15-20 minuta. Čaj može da se konzumira topao i hladan.

MONDO