Ishrana

NAJBOLJA JESENJA NAMIRNICA ZA MRŠAVLJENJE! Jedite je svakog dana i kilogrami će se topiti, pomaže i u čišćenju organizma

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Bundeva je odlična za mršavljenje, nutricionistkinja objasnila i zašto!

Izvor: YouTube/Green Healthy Cooking

Ako tražite način da se ne ugojite tokom zimskih meseci, jedna namirnica koja je sada lako dostupna odličan vam je saveznik!

Bundeva je omiljena jesenja namirnica a pravo je čudo za mršavljenje, kažu nutricionisti. Porcija bundeve ima malo kalorija, nula masti i holesterola, prirodno sadrži malo soli, a bogata je vlaknima.

Kada isečete bundevu, podseća na dinju, zar ne? Tako je, a baš kao i dinja, sadrži jako mnogo vode što je čini dobrom za mršavljenje.

"Bundeva je odlična za skidanje kilograma jer sadrži veliki procenat vode. Bogata je nutrijentima a nema mnogo kalorija. Sadrži nizak nivo šećera i ugljenih hidrata, a bogata je vlaknima, što znači da pomaže da telo tokom varenja izbaci sve što mu nije potrebno", rekla je nutricionistkinja Makenzi Burdžes.

Ona je navela da je najbolje kod bundeve to što se može koristiti i u slanim, i u slatkim jelima. Bundevu koja je sada u jeku sezone možete kupiti u količinama, zatim iseći, blanširati i zamrznuti kako biste mogli da uživate u njoj tokom cele zime i ne brinete za kilograme!

Pročitajte još jedno neočekivano dejstvo bundeve na zdravlje!

Izvor: YouTube/Green Healthy Cooking

(MONDO)