Uništavaju je

MASTI VAM SE KOSA I DRASTIČNO OPADA? ODMAH IZBACITE 3 NAMIRNICE: Od onoga što jedemo sve zavisi, a ova hrana je NAJGORA

Autor Maja Gašić

Ovo su namirnice zbog kojih opada kosa, odmah ih izbacite iz jelovnika!

Izvor: Shutterstock

Ako vam je kosa "mlitava" i beživotna, a primetili ste i da je rapidno počela da opada, velika je verovatnoća da jedete nešto "pogrešno". Kao i svaki drugi deo tela, kosa dobija hranljive materije iz svarene hrane. Ako primetite da vam je kosa počela da se tanji i opada, vreme je da iz ishrane izbacite tri namirnice.

Šećer

Šećer može da poremeti cirkulaciju krvi, što ometa normalan protok krvi u vlasište i folikule kose. Kao rezultat toga, oni ne dobijaju sve potrebne hranljive materije. Šećer takođe može da izazove skok nivoa testosterona,što rezultira gubitkom kose.

Mlečni proizvodi

Nivo testosterona takođe možete da podignete tako što često jedete masne mlečne proizvoda, poput punomasnog mleka i masnih sireva. Osim toga, ova hrana pogoršava stanje kože i može da uzrokuje svrab, perutanje vlasišta, pojavu ekcema ili psorijaze.

Masna hrana

Skalp luči sopstvenu mast - sebum a koji održava kosu hidriranom i sjajnom. Međutim, prevelika količina masti u ishrani dovodi do povećane proizvodnje sebuma. Kao rezultat toga, kosa postaje masna i "mrtva". Ovaj višak masti narušava ravnotežu vlasišta, uzrokujući da se folikuli dlake oblože masnoćom, što zaustavlja rast kose.

MONDO

Tagovi