Stil

OSTATKE HRANE DRŽITE U FOLIJI? NI SLUČAJNO! Stručnjaci upozorili na još jednu grešku koju svi prave, a UNIŠTAVA zdravlje

Autor Maja Gašić

U čemu čuvati ostatke hrane? kako ističu stručnjaci, u foliji svakako ne!

Izvor: YouTube/Tastemade

Nedavno je inženjer biotehnologije Marija Rakić Ljubomirović ukazala na najčešće greške koje pravimo kada podgrevamo hranu i upozorila na jednu kojuu paktično dvi od reda pravimo - a to je da hranu prekrivamo folijom  kada je zagrevamo.

Istostavilo se da ovaj predmet koji je zapravo veoma koristan u domaćinstvu i koristi se u raznorazne svrhe, kao prilikom pranja veša u veš mašini, može da bude veoma štetan.

Stručnjaci napominju da ni ostatke hrane koja je ostala od obroka, nikako ne treba umotavati u alu foliju. Kada još toplo jelo umotate, dešava se to da bakterije počinju naglo da se razmnožavaju jer ulazi previše vazduha, tvrde iz Ministarstva zdravstva u Vošingtonu.

Lindzi Maloun kaže da je uvek bolje hranu odložiti u posude sa poklopcima koje će sprečiti ulazak vazduha i sasmim tim razvoj bakterija. Najvažnije od svega jeste da se sačeka da se hrana u potpunosti ohladi pre nego što se stavi u posude. Tek onda ide u frižuder ili zamrzivač.

Najveća greška koju mnogi prave jeste i da hranu drže na sobnoj temperaturi, a ovo je posebno opasno za meso i mlečne proizvode. Svaku hranu koja je na sobnoj temperaturi stajala duže od nekoliko sati trebalo bi baciti jer su se bakterije sigurno razvile i ta hrana više nije bezbedna za jelo.

MONDO