Ako vas muči gorušica, verovatno ste u potrazi za dobrim trikom koji bi vas oslobodio te "muke". Ali nutricionisti kažu da ćemo pola posla obaviti ako sprečimo šanse za njen nastanak, a ne ako se bakćemo sa posledicama.
Nutricionistkinja Kajlin Bogden rekla je da, tokom praznične sezone, obavezno u jača jela dodaje jednu namirnicu.
"Paškanat je sjajan sastojak za zimska jela, dodajte ga u supe, čorbe, variva i gulaše. Ono što je sjajno je činjenica da paškanat dodaje gomilu ukusa, i time morate da stavite manje masnoće. Ako pravite, recimo, izdašnu zimsku čorbu, dodajte pire od paškanata ili čak običnog krompira i biće ukusna i kremasta, a količinu pavlake koja inače ide u recept možete da prepolovite", rekla je ona.
"Cilj je da u jelima smanjimo masnoću koja će podsticati lučenje kiseline i gorušicu, a da dodamo jelu aromu i ukus, kao i nutrijente", objasnila je ona.
Dakle, jelima dodajte paškanat, a pročitajte zašto ne bi trebalo da ga ljuštite!
(MONDO)