Stil

MUŠKARCI IH OBOŽAVAJU, A SADA JE OTKRIVENA NEVEROVATNA STVAR: Sjajna vest za žene sa velikom zadnjicom!

Autor Nataša Petrović

Zanimljivi rezultati istraživanja o ženama sa velikim zadnjicama!

Izvor: Profimedia

Već nekoliko godina su velike zadnjice u trendu, a u prilog tome govori i činjenica da mnoge žene idu na estetske operacije kako bi uvećale zadnjicu. Ipak, ima i onih koje nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da imaju veliku pozadinu jer im se to ne dopada, a ako ste i vi među njima, možda će vas ova vest makar malo obradovati.

Naime, studija koja je sprovedena na Univerzitetu u Oksfordu, a u kojoj je analizirano 16.000 žena, utvrdila je da dame koje imaju veću zadnjicu nisu samo inteligentnije, već su i mnogo otpornije na hronične bolesti.

"Već neko vreme je poznato da je važno za zdravlje kako su raspoređene masti u telu. Međutim, tek je nedavno otkriveno da masti na butinama i veći obim kukova nisu loši po zdravlje. Naprotiv, masti u donjem delu tela imaju zaštitnu ulogu", rekao je vodeći autor studije profesor Konstantinos Manolopulos.

Studija je takođe pokazala da žene sa većim pozadinama imaju niži nivo holesterola i glukoze, kao i viši nivo omega-3 masnih kiselina. Dinopektina, hormona koji ima antizapaljenska i antidijabetička svojstva, takođe ima više u telu dama koje imaju veću zadnjicu, a masno tkivo na ovom delu tela smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, zapravo je dobro imati veliku zadnjicu, iz više razloga...

(MONDO)

Tagovi