Stil

OTPATKE OD OVOG VOĆA UVEK BACATE, A NISTE NI SVESNI ŠTA ČINE ZUBIMA: Zbog ovog trika zaboravićete na odlazak kod ZUBARA!

Autor Tamara Veličković

Kora od banane je po mnogo čemu korisna za zdravlje, a niste ni svesni kakav uticaj ima na boju vaših zuba.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Osim što se smatraju najboljim podizačem energije, banane imaju brojne prednosti kada je zdravlje u pitanju. Prepune su vitamina i minerala, a ovo voće proglašeno je i najpopularnijim na svetu.

Sve u svemu, koru od banane možete koristiti za svašta, a jedna od vrlina u nizu je da korom ovog voća možete izbeliti zube.

Da, zvuči čudno, ali umesto što koru tako nonšalantno bacite, isprobajte ovaj trik i budite mu verni makar dve nedelje. Izbeljivanje zuba je moguće zbog širokog izvora vitamina koje kora banane sadrži u sebi. Važno je da ovaj proces izvodite korom od zrele banane, tačnije od one koja nema braon fleke.

Evo kako da izbelite zube pomoću kore od banane:

Ogulite bananu

Izaberite bananu bez fleka, jer takva banana sadrži najviše minerala i vitamina.

Utrljajte unutrašnjost kore o zube

Trljajte unutrašnjost kore banane o gornje i donje zube, dok ne budu potpuno obloženi slojem od banane. Radite to deset minuta.

"Operite" zube

Kada istekne deset minuta, uzmite suvu četkicu za zube i njome još više utrljajte sloj od banane u zube.

Pratite istu proceduru svakodnevno

Malo je verovatno da ćete videti rezultate nakon samo jednog tretmana, pa nastavite da trljate zube korom od banane do dve nedelje i uverite se u efikasnost ovog trika.

(MONDO)

Tagovi