Za nevericu!

POČEO JE PAKAO U RODITELJSKIM VIBER GRUPAMA: Smišljaju se pokloni za 8. mart, a tek da čujete šta spremaju za 9 - ŠOK!

Autor Nataša Petrović

"Izgleda da ćemo ove godine učiteljici za 8. mart kupiti stan" - od ovog šaljivog tvita jedne mame je sve počelo, a kad čujete šta jedna grupa roditelja sprema za 9. mart, bićete zapanjeni!

Izvor: screenshot/twitter/AnastasiaNess/Shutterstock.com

Bliži se 8. mart, Dan žena, za koji su učenici oduvek kupovali nešto učiteljicama, nastavnicama i profesorkama. To "nešto" nekada je bio jednostavan buket cveća ili cveće u saksiji, a poslednjih godina izgleda kao da se roditelji takmiče ko će prosvetnim radnicima kupiti skuplji poklon.

Roditelji koji su protiv toga, a ima ih, doživljavaju "nervne slomove" u roditeljskim Viber grupama, gde se predlažu pokloni, a jedan tvit koji se toga tiče ovih dana je privukao veliku pažnju.

"Kako je krenulo na Viber grupi, izgleda da ćemo za 8. mart učiteljici garsonjeru da kupimo, i to ful opremljenu", napisala je jedna mama, dodajući će "predložiti da sledeće godine kupimo garažu, da kompletiramo".

Izvor: screenshot/twitter

Njen tvit je ubrzo postao viralan, a pojedini komentari su za nevericu.

Neki su se šalili poručujući da učiteljici kupe stan u Beogradu na vodi, te da joj "bez toga ne izlaze na oči od sramote", drugi dodaju da "uzmu kredit na 20 godina, tako će još dugo ostati povezani".

"Kontam da predložim da ženi uzmemo solarne panele i vetrenjaču", odgovorila je žena koja je započela ovu priču inicijalnim tvitom.

Jedna tviterašica je napisala da se u odeljenju njenog deteta sakuplja po 200 dinara, da se učiteljici kupi neki simbolični poklon i cveće.

"Klinci naprave čestitke i svi zajedno to daju učiteljici. Niti smo mi na trošku, a ni deci ne fali ništa da osete zajedništvo i neguju naviku da nekoga obraduju", dodaju.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Bilo je tu još raznih šaljivih komentara, ali i onih koji kažu da im je upravo zbog ovakvih situacija laknulo što im dete ima učitelja, a ne učiteljicu. Međutim, neko od tviteraša je napisao i da dete ima učitelja kojem je 9. marta rođendan, pa su došle na sledeću ideju – obratite pažnju:

"Mi imamo učitelja. Ali su se pametne keve setile da i njemu kupuju poklon jer mu je rođendan 9. marta: 'Zamislite kako je njemu kad uđe u zbornicu, sve učiteljice sa poklonima, a on ništa'".

Izvor: screenshot/twitter

(MONDO)