Oprez!

PERSONALNI TRENER UMRO ZBOG SUPLEMENTA KOJI PIJE PRE TRENINGA! Mnogi ga koriste REDOVNO - "Kao da je uneo 300 kafa!"

Autor Tamara Veličković

Personalni trener preminuo je nakon što je popio napitak koji je zadužen za "dodatnu energiju".

Izvor: Shutterstock/MilanMarkovic78

Personalni trener Tomas Entoni (29) preminuo je nakon što je popio previše kofeinske smese u kombinaciji sa napitkom koji konzumira pre svakog treninga. Naime, Tomas je koristio kofein u prahu koji mnogi obožavaju, a koji je poznat kao napitak koji "daje dodatnu energiju".

U uputstvu ovog suplementa stoji napomena da je konzumacija na dnevnom nivou dozvoljena od 60-300 mg dnevno. Iako na početku nije bilo poznato koliko je trener popio, Tomas je 5. januara osetio jak bol u grudima. Prekomerna upotreba ovog pića dovodi do preopterećenja organizma.

Tomasova supruga, Suzan, pozvala je Hitnu pomoć koja je odmah po dolasku videla da se radi o abnormalnom radu srca, nakon čega je usledio moždani udar. Tomas je preminuo istog dana, a obdukcijom je ustanovljeno da je imao 392mg kofeina u jednom litru krvi.

Ovaj podatak je gotovo jednak nekoliko stotina kafa, što je dovoljan parametar za ovakav ishod.

Proizvođač kofeina u prahu, koji je koristio Tomas, posle smrti rekao je da postoji upozorenje i da sa njihove strane nije prekršeno nijedno pravilo.

"Moj svet je uništen i moja deca su izgubila oca. Tome, ti si bio moj život", izjavila je njegova supruga Suzan.

U mnoštvu mitova i kontroverzi o temi da li je kofein štetan ili koristan za nas, dokazi sugerišu da umerena konzumacija kofeina može ponuditi i koristi, ali i rizike. Ipak, preterana konzumacija može biti štetna. Ovakvi suplementi u svetu fitnesa zaduženi su za dodatnu energiju i veću izdržljivost, poboljašavajući performanse svakoga ko trenira.

Tomas Entoni
Izvor: You Tube

(MONDO)

Tagovi