Ispovest

IMAM BRADU, DLAKE RASTU KAO LUDE! Influenserka o popularnom tretmanu koji Srpkinje OBOŽAVAJU - ne pitajte me ništa!

Autor Tamara Veličković

Najplaćenija influenserka suočila se sa negativnim posledicama tretmana koji je u poslednje vreme postao veoma popularan u Srbiji.

Izvor: Instagram/mollymae

Danas postoje mnogobrojni tretmani za ulepšavanje kojima žene brže bolje pribegavaju, a onaj koji je u poslednje vreme doživeo veliku popularnost zove se "dermaplaning". Mnoge žene se kunu u njegovu efikasnost, rezultate i svoje preporuke dele dalje.

Ovaj trendi tretman podrazumeva rešavanje više problema sa kožom odjednom, poput hrapavosti, brazdi, tankih linija, a uključuje i brijanje lica. Tačnije, ovom metodom se strugaju mrtve ćelije kože, sitne dlačice i bakterije koje se nalaze na površini kože.

Dlake na licu kod žena su česta pojava i to je posebno medicinsko stanje koje se naziva hirutizam. Najplaćenija bjuti influenserka Huda Katan je još 2016. godine pričala o svim benefitima koje ovaj tretman donosi. Ona je u svom Jutjub videu govorila o ovoj proceduri, ističući koliko želi da ukloni bele dlačice na licu.

Ipak, iskustvo influenserke Moli Mej Hejg dovelo je do toga da postigne suprotan efekat - dobije bradu.

"Znam da vidite da još imam bradu na licu, ali nemojte mi to spominjati. Podeliću sa vama priču o dermaplaningu i zašto bih volela da to nikad nisam uradila jer sad imam punu bradu na licu", objasnila je ona i dodala:

"Nisam želela sama da brijem lice, već sam otišla na tretmane, gde vam hirurškim skalpelom skidaju dlačice kako bi bilo glatko kao kod bebe", rekla je influenserka.

Ona je istakla da joj sada dlake rastu brže i gušće, a potom upozorila da ako jednom krenete na dermaplaning, moraćete to da radite do kraja života.

"Ja nisam redovna sa kozmetičkim procedurama, a sa dermaplaningom nema stajanja", dodala je.

Influenserka je završila ispovest rečima da je morala da ide na druge procedure kako bi proredila bradu, kao i da nije jedina kojoj se ovako nešto dogodilo, ali retko ko o tome javno govori.

Pogledajte kako procedura izgleda:

Dermaplaning
Izvor: YouTube

(MONDO)

Tagovi