Ko bi rekao?!

MLADOŽENJE PRAVE NAJVIŠE PROBLEMA NA SVADBI: Planer otkrio najbizarnije detalje, bićete u šoku kad čujete ZAŠTO KASNE

Autor Maja Gašić

Planer venčanja otkrio bizarne detalje, bićete zaprepašćeni kad čujete kako se mladoženje ponašaju...

Izvor: Shutterstock/IVASHstudio

Nakon 12 godina koje je proveo kao planer venčanja u Nouzli Holu, Džejson Vajt iz Sent Helensa kaže da je sve video!

Ovaj 31-godišnji muškarac se potpuno slučajno našao u jednom od najlepših poslova na svetu. "Lutao" je bez cilja i plana na fakultetu, a onda mu je ponuđen sporedni poslić u Nouzli Holu. Vremenom je od skupljača stakla napredovao i postao planer venčanja. Sada se bavi planiranjem najvažnijeg venčanja - sopstvenog, a kako priznaje, i te kako će mu biti teško da se ponaša samo kao mladoženja...

Tokom 12 godina, koliko se bavi planiranjem najradosnijeg dana za buduće supružnike, Džejson je je video skoro sve - nerazumne zahteve, pehove, katastrofe, sulude tematske ceremonije, torte napravljene od lego kockica... Ao najneobičnijim situacijama govorio je za britanske medije...

Koje su neke od neobičnijih stvari koje su mladenci tražili?

"Mi smo elegantno i luksuzno zdanje, tako da mladensi najčešće žele formalne svadbe koje podrazumevaju klasičnu odeću i šampanjac.  Ali dobijamo i neke neuobičajene zahteve. Imali smo dosta tematskih venčanja – poput onih po ugledu na Harija Potera, seriju 'Igra prestola', pa čak i venčanja za Noć veštica", kaže Džejson.

"Jedan par je tražio da im zeka u posebnim kolicima donese prstenje do oltara. Svi su o njemu toliko brinuli, mnogo više nego o ostalim gostima", kaže planer i dodaje da gotovo nikada nije odbio želje mladenaca.

"Često sam bio zatečen onim što žele, ali ne postoji nijedan zahtev na koji sam rekao 'ne'. Jasno je da samo treba da se prilagodite onome što par želi i da se potrudite da to i ostvarite."

Čudni zahtevi ticali su se i odabira garderobe.

"Na venčanju koje se odigralo na Noć veštica, mlada je nosila crvenu venčanicu. Bila je i jedna nevesta koja je bila obučena u paukovu mrežu, a tema svadbe je bila 'Noćna mora'. Imali smo bundeve ispred sale. Tema je bila neverovatna i sve je zaista izgledalo čudnovato", priseća se.

A najgore mlade i mladoženje? Šta su oni tražili?

"Povremeno se desi da neveste budu teške za saradnju, ali to je samo zbog stresa povodom tog dana. Obično je reč o ženama koje imaju problema da prepuste kontrolu nekom drugom, pogotovo kad je reč o za njih najvažnijem danu", kaže Džejson koji se na sve načine trudi da umiri nervozne neveste i usliši svaku njihovu želju.

"Danas je sve češća pojava da su mladoženje te koji su zahtevni i naporni. Zanimljivo je to da najčašće planiraju venčanje da se ne poklapa sa nekim važnim sportskim događejem, a dešava se i da krišom odu da gledaju utakmicu ili zbog iste kasne na venčanje", otkriva Džejson.

MONDO