Njen jelovnik

KEJT HADSON JE U 40. RODILA TREĆE DETE, A EVO KAKO JE SMRŠALA: Ima 3 prosta pravila - 9 namirnica NIKAD NE JEDE!

Autor Maja Gašić

Holivudska zvezda kejt Hadson otkrila je kakva je njena ishrana, kao i koje vežbe joj najviše pomažu.

Izvor: Profimedia

Omiljena američka "devojka iz kraja", holivudska zvezda Kejt Hadson koja je nedavno napunila 43 godine, otkrila je kako je povratila formu nakon porođaja. Plavokosa glumica koja je pre četiri godine dobila treće dete, priznala je da joj je mnogo teže bilo da u četrdesetim vrati liniju, nego nakon prva dva porođaja kada je bila u dvadesetim i tridesetim.

Ćerka holivudske zvezde Goldi Hon otkrila je da se ovog puta odlučila za manje rigoroznu varijantu, zdravu i izbalansiranu ishranu u kombinaciji sa treninzima.

Pogledajte jedno od glamuroznijih izdanja ove holivudske lepotice...

Najvažniji faktor kod mršavljenja jeste ishrana, a ona je za početak uvela pet redovnih obroka, kako bi telu obezbedila kontinuitet u unosu hranljivih materija i kako bi podstakla metabilizam. Veličinu porcija je kontrolisala, a meso je izbegavala kad god je to bilo moguće.

Harizmatična zvezda jutro počinje smutijem od celera i šoljom kafe, a onda na red dolaze kardio treninzi kako bi porenula topljenje masti. Po završetku treniga popije šolju proteinskog šejka. Između ručka i večere je obavezna zdrava užina.

Isprekidani ili povremeni post

Isprekidani ili povremeni post (Intermittent fasting) je šablon ishrane gde se stalno prebacujemo između perioda posta i perioda jela. Na taj način naše telo ostvaruje brojne benefite. kod ovog režima nije važno šta, već kad jedete. U tom smislu, to nije klasična dijeta, već način ishrane i stil života.

Najpopularnija varijacija isprekidanog posta je 16h/8h. To znači da u toku dana 16 sati traje post, a 8 sati je dozvoljeno jesti.

Šta Kejt jede?

Namirnice koje su najčešće zastupljene u njenoj ishrani su tofu, salate, proteinski šejkovi i dosta ribe. S vremena na vreme praktikuje "isprekidani post".

Iako je njen jelovnik prilično raznovrstan, postoje i namirnice koje apsolutno nikada ne jede, a to su: kikiriki, kobasice i dimljeno meso, ovsena kaša, hleb od celog zrnevlja, punomasno mleko i masni mlečni proizvodi, sočivo i jaja.

Iako ove "zabranjene" namirnice sadrže obilje hranljivih materija, Kejt smatra da se one mogu sasvim lepo nadomestiti konzumiranjem povrća, voća, oraha, ali i tofua.

Pilates za lepo izvajano telo

Hadsonova smatra da je pilates odlična vrsta treninga za oblikovanje mišića.  

"Volim kada sam fleksibilna i sviđa mi se kako oblikuje moje telo", rekla je glumica.

Holivudska zvezda često na Instagramu i drugim drutvenim mrežama objavljuje snimke kako vežba, pogledajte samo jedan delič njenog treninga.

MONDO