Ispovest

REKLI SU MI DA UZIMAM KOKAIN DA BIH SMRŠALA! Manekenka otkrila NAJMRAČNIJU TAJNU - harate pistama i želite da se ubijete

Autor Tamara Veličković

Manekenka Bridžit Malkolm, Viktorijin anđeo, otkriva da se susrela sa psihičkim i fizičkim problemima, a sve zbog kritika da mora da smrša.

Izvor: Instagram/bridgetmalcolm

Iako je san mnogih devojaka da uplove u modnu industriju i zasijaju svetskim modnim pistama, najpoznatije manekenke i modeli često su otkrivale pravu istinu.

U želji da steknu prepoznatljivo ime i prezime, mnoge od njih vodile su borbu sa poremećajima u ishrani, koji su ih fizički i psihički uništili. Kako bi idealizovale svoju figuru, bile su spremne na mnoga odricanja, ali, koliko je ovaj rizik vredan karijere?

Godinama se vodila polemika o ishrani manekenki. Često su se završavale anoreksijom, bulimijom, depresijom, zavisnostima. Ovoga puta, manekenka Bridžit Malkolm, odlučila je otkrije detalje zlostavljanja kroz koje je prolazila.

"Pritisak industrije i moje agencije bio je toliko jak da sam tada pomislila da ću učiniti sve da smršam. Gladovala sam 3 dana, onda sam jela 500 kalorija dnevno, trčala preko 6 km dnevno i pila proteinske napitke umesto povrća. Sada mi je probavni sistem u haosu", kaže Viktorijin anđeo.

Svoju priču podelila je na društvenim mrežama, gde već nekoliko nedelja iskreno govori i o traumama. Rekla je da je sek*ualno zlostavljana kada je bila maloletna.

"Mnogo puta sam bila sek*ualno uznemiravana. Rečeno mi je da koristim kokain i da imam mnogo sek*a da bih smršala", napisala je manekenka koja se brzo upustila u problem sa alkoholom i drogom.

"Nisam mogla da upoznajem ljude bez pića. Uzimala sam Ksanaks da preživim noć. I to je bilo sve pre moje 18. godine".

Kako kaže, rezultat svega bili su depresija, anksioznost, anoreksija, poremećaj u ishrani, ortoreksija, stres. Priznala je da su joj suicidne misli bile sve češće prisutne, a u 26. godini imala je nervni slom.

U želji da pomogne svim devojkama koje žele da se bave ovim poslom, manekenka je otvoreno govorila o svemu. Uspela je da se oporavi.

"Dan kada sam odlučila da bez obzira šta mi se dešavalo u glavi, neću gladovati, bio je jedan od najboljih dana u mom životu. Pazim da svom telu dam ono što mu je potrebno. Trezna sam više od dve godine. Oporavljam se od poremećaja u ishrani četiri godine. Srećna sam. Uravnotežena sam. Jaka sam i osećam se super. Zahvalna sam što sam živa", otkrila je ona.

(MONDO)