Svima nam se barem jednom desilo da jedva čekamo da stignemo kući i navalimo na lubenicu, a onda kada je isečemo, shvatimo da nije slatka!
Lubenica koja nije slatka zapravo je bezukusna, ali pre nego što je bacite, znajte da jedan trik može da joj da sjajan ukus.
Verovali ili ne, sve što treba da uradite da bi lubenica bila slatka je da po "mesu" ove voćke pospete mrvicu soli. Zvuči nelogično, ali so se koristi kao začin jer poboljšava ukus hrane tj. ističe ga, zbog čega se tokom leta dodaje u mnoga pića, posebno koktele.
Da ovo nije izmišljotina, potvrđuje i stručnjak za hranu Barb Staki, koja kaže da je so odlična za smanjenje gorčine, a objašnjava i kakve to ima veze sa ukusom lubenice.
"Lubenica ima tri elementa ukusa - slatki, kiseli i gorki, a njena gorčina ponekad može da suzbije slatkoću. Zato, kad na komad lubenice pospete malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu".
Jeste li znali za ovaj trik?
(MONDO)