Konobara ima raznih. Uglavnom su ljubazni, ali ima i onih kojima naiđe ''žuta minuta'' te vrlo lako mogu da postanu i arogantni. Ali, konabara koji vam do detalja objašnjava hranu i to na jedan zanimljivi način do sada niste videli.
Marko Greg Gregov iz Hrvatske oduševio je ljude na Inernetu nakon što je jedna hrvatska stranica podelila urenebasan snimak u kojem se vidi kako on do detalja gostima objašnjava šta se nalazi u svakom jelu. To ne bi bilo ništa čudno da Marko nije bio neverovatno iskren, pa je govorio i o stvarima koje su opšte poznate, ali se retko govori o njima.
On je čak u jednom momentu izgovorio rečenicu: ''To je najodvratnije od svega što imamo''.
Nakon što su gosti naručili jelo i to veoma raznovrsno, konobar im je doneo za sto i započeno detaljnu prezentaciju.
''Ovde imamo domaće raviole sa sirom i gljivama u umaku od tartufa, zatim kozice bez sulfata i preko sveži tartuf i ovaj đavo iz Italije, đavo ga odneo kako se zove.... da, parmezan'', započeo je on.
Zatim su na red došle kozice u tempuri - tradicionalno prženo japansko jelo koje se sastoji od morskih plodova i povrća.
''To je najodvratnije od svega što imamo, znači najbliže hrani iz 'Meka' i jedino zbog toga je dobro. Svi volimo da idemo u 'Mek' iako glumimo da ne volimo, pa čak i nutricionisti koji ''melju'' gluposti o tome'', nastavio je svoje izlaganje.
I sledeće jelo je nastavio da opisuje u istom duhu:
''Ova japanska tempura je bolest, znači japanci su nenormalni. Oni stavljaju hleb i onda izvlače vodu iz njega, znači totalni idioti. To je servirano na vasabi sosu i jestivim algama koje se zovu nešto... Nemam ni pojma, ali su uzgajane u akvarijumu, a ne u moru'', objasnio je ovaj kuvar.
Za kraj je gostima poručio: ''Ajde sad, 'razbijte se od hrane'".
U komentarima se vidi koliko su se ljudi oduševili ovim konobarom, a jedan korisnik je napisao kako bi naručio to najodvratnije jelo samo da bi uživo čuo ovu prezentaciju.
Pogledajte snimak ovog harizmatičnog konobara i slatko se nasmejte:
(MONDO)