Otkrivamo!

SVI SE SLOŽILI OKO JEDNOG! EVO NA ŠTA BI SRBI POTROŠILI MILION EVRA: Jedan bi uživao kao car, dok bi drugi ''nestao''

Autor Teodora Boškovski

Iznenadiće vas na šta bi sve Srbi potrošili milion evra. Ovo su neki od odgovora!

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović/reddit

Svi mi volimo da sanjarimo i maštamo o lepim stvarima koje mogu da se dese u nekoj dalekoj budućnosti. U glavi nam se ''motaju'' lepe destinacije, uživanje na nekom tropskom ostrvu ili posedovanje najboljeg automobila i sve to bez ikakvih briga oko plaćanja računa. Složićete se da prosečna plata ne može to sve da omogući.

Upravo se jedan takav sanjar zapitao na društvenoj mreži Redit i postavio vrlo kratko i jasno pitanje:

''Šta biste uradili sa 1.000 000 evra?'', a zatim dodao, ''postali ste milioner bez ikakvih uslova i pare su se samo pojavile na računu. Na šta biste ih potrošili i kako bi se vaš život promenio? Evo ja ću prvi. 250 hiljada evra stan, 50 hiljada auto, 50 hiljada na lično usavršavanje, 50 hiljada na putovanja i razne gluposti. Ostalih 600 hiljada bih investirao tako da od tih para mogu da živim do kraja života''.

A nakon toga su usledili neverovatni odgovori:

''Živeo bih skromno, ne bih prstom makao u životu. Ne treba mi stan, auto, ništa. Ne treba mi da okrenem te pare. Želim da živim slobodno i skromno i da nikad ne razmišljam o parama. Da mogu da radim godinama šta hoću. Idealno ako bih mogao da okrenem to, ali nemam ideje i ambicije za to. Rana penzija je sve što želim'', napisao je jedan korisnik.

Izvor: Reddit

''Ulaganje u privatan biznis, ulaganje u sebe, jos rada i reda i discipline zivotne i posle prevremena penzija i otvaranje i resursnih dobara za prakse i pravilno skolovanje ljudi i omladine. Jer danas su svi samo na fazon snadji se, ne delim nista nikome, "samo da je meni" dobro fazon i slicno. Obavezno ulaganje u isterivanje drzavne mafije i ministarstva i ponovno ucenje o civilizaciji i vrednostima rada (a ne drustvenih mreza i kompleksa). I naravno ukidanje piramidalnih sema i svih tih gluposti za rad, vec aktivno obrazovanje i dopune - jer nam je nacija milkshake banana fazon''.

Dok bi jedan kupio tri stana u Beogradu za te pare, drugi korisnik je izrazio želju da bi ''živeo kao car'' i onda se opet vratio svom ''normalnom'' životu i poslu.

Bilo je i ljubitelja vode, te je jedan korsnik napisao kako bi kupio ''Jamahinu jedrilicu'' i nestao. A zatim se oglasio još jedan avanturista i rekao da bi za milion evra kupio polupristojan kamper i jahtu, a zatim i veliko imanje relativno blizu povećeg grada i dobar pikap za prevoz.

''Prvo bih obezbedio svoju porodicu. Onda bih otvorio biznis i sebi kupio kuću ili stan. Dobar deo porcije bih donirao, najverovatnije nekome kome treba za lečenje. Ostatak bih uložio u nesto van Srbije.''

Većina njih se složila da je najbolje rešenje kupovina nekretnina, koje bi se kroz određeni period isplatile ili bi ih izdavali kako bi konstantno imali priliv novca. A na šta bi ste vi potrošili milion evra?

(MONDO)