Zajednički život

NAKON 20 GODINA BRAKA POČELI SU DA ŽIVE ZAJEDNO! Žena šokirana - spavamo odvojeno i imamo 2 TV-a, zbog jednog POBESNELA!

Autor Teodora Boškovski

Muž i žena su nakon 20 godina braka počeli da žive zajedno, ali im uopšte nije lako!

Izvor: Shutterstock

Zajednički život na početku svakog braka može da bude zanimljiv, ali i turbulentan dok sve stvari ne dođu na svoje. Supružnici se tad polako navikavaju na drugačiji način života i susreću sa novim navikama, a nekima je ipak potrebno više vremena da se uklope.

Jedan slučaj para iz Velike Britanije je pravi primer koliko život pod istim krovom može da bude na početku nestabilan.

Kler Bjurk (55) i njen muž Dejvid (49) i nakon što su se venčali i dobili decu, nastavili su da žive odvojeno i to punih 20 godina. Jedini razlog za to bio je kako bi zadržali "iskre" u braku i ne bi dosadili jedno drugom. Prošle godine su kupili kuću i konačno se preselili, međutim kako i sami kažu, život pod istim krivom za njih nije nimalo idealan. Kler je priznala da se oseća kao služavka u kući jer mora konstantno da skuplja njegovu prljavu odeću sa poda, kao i da čisti ostatke paste za zube sa lavaboa i opremu za trening.

Nakon brojnih nesuglasica i svađa, na kraju su se dogovorili da kuću "podele" na dva dela, kao i da imaju odvojene spavaće sobe. Takođe, poseduju i dva televizora jer nikako nisu mogli da se dogovore šta da gledaju.

"Njegove 'prljave' navike su kod mene izazivale takav bes, a u nekoliko navrata smo razmenili i teške reči, ali sam onda nakon nekog vremena shvatila da ne mogu da ga promenim i da je on takav kakav jeste", zaključila je Kler.

Međutim, neke stvari su ostale iste. Iako su pokušali da dele krevet, ipak nisu uspeli u tome.

"Takođe, pokušali smo da zajedno gledamo TV, ali bezuspešno. Ja više volim serije i ljubavne filmove, a on Marvelove", rekla je ona.

Čini se da je nekako i normalno da nakon 20 godina odvojenog života, žena nije mogla da se navikne da deli kuću sa nekim drugim, odnosno svojim mužem. Ipak, uspeli su da pronađu određene kompromise - on više vodi računa o higijeni i stvarima, dok mu ona ponekad uskoči u pomoć i namesti krevet ili složi odeću. Međutim, ovaj bračni par i dalje na neki način živi odvojenim životom pod istim krovom, zajedno sa svojim sinom Džejem (13).

"Sada možemo više vremena da provodimo zajedno, a najveća je sreća kada svi sednemo za sto i uživamo u jelu. Iako sam se pre plašila da ćemo, ako počnemo da živimo zajedno, izgubiti želju jedno za drugim, kao i strast, ipak je lepo biti na okupu", rekla je Kler za kraj.

(MONDO)