ANKETA

"ŠTO DA PEREM RUKE KAD JE MOJ ČIST K'O SUZA?!" Srbi bruje o sceni iz kafića, muškarci šokirali - TAKO SE GRADI IMUNITET?

Autor Tamara Veličković

Da li vam smeta kad vidite da muškarci ne operu ruke posle obavljanja nužde na javnom mestu?

Izvor: Shutterstock/charnsitr

Dok neki muškarci ne mogu ni da zamisle da bilo šta dodirnu dok ne operu ruke posle obavljanja male nužde, postoji i oni koji takvu naviku nikada neće steći. Smatraju da su dovoljno čisti ili ih jednostavno mrzi da to urade.

Ipak, jedno istraživanje sprovedeno među muškarcima u Evropi, pokazalo je u kojim zemljama pripadnici "jačeg pola" peru, odnosno ne peru ruke nakon upotrebe toaleta. Pokazalo se da su muškarci u Srbiji čistunci, odnosno da 83 odsto njih to radi redovno!

Ova tema bila je glavna tema polemisanja na Reditu, kada je jedan korisnik objasnio koliko je izrevolitan kada primeti da muškarac ne opere ruke.

"Blejim po kafićima relativno često, a totalno sam opterećen higijenom i sve češće primećujem kad krenem u toalet, ako sačekam na red ili uđem samo da operem ruke, da velika većina likova samo izađe, bez ikakve namere ni da pogleda lavabo. U početku sam mislio da je slučajnost ili izuzetak, ali posle ovoliko vremena, više ne verujem u to. Ne kažem da su muškarci ovakvi ili onakvi, ali je l' ima neko objašnjenje za ovo ili bar slično zapažanje? Ne razumem kako je moguće da išta ili ikoga pipnu posle toga, a kamoli šoljicu kafe ili escajg. Pričam o muškarcima, jer za žene ne znam", glasila je objava.

Usledilo je stotine komentara, među kojima se mogu naći i prilično neočekivana i šokantna objašnjenja. Evo šta su muškarci pisali:

Izvor: Reddit

"Sad zamisli ko ti sve sprema hranu po restoranima", "Prvo operem ruke pa ga pipam", "Kakvi slabići. Pravi muškarci ni kod svoje kuće ne peru", "Tako se gradi imunitet", "Holanđani su tu duplo gori od nas", "Što bih prao ruke kad mi je čist k'o suza?!", glasili su komentari...

Evo šta su još pisali korisnici:

"Realno, u 90 odsto slučajeva mi je čistiji penis nego njihovi toaleti i lavabo", "Treba da perete ruke pre nužde", "Hteo sam da dodam da prva stvar koju uradim kad uđem u kafić je da operem ruke, ali nisam hteo da dužim", "Zato ja odbijam da se rukujem sa nepoznatim osobama", "Primetio sam pre par godina da ovo većina likova ne radi. Smučilo mi se"...

"Stvarno sam opterećen time isto. Kada uđem u neki lokal da bih jeo ili pio, izlazim posle pranja ruku i nogama otvaram vrata WC-a da ne bih pipnuo nešto slučajno kako bih jeo čistih ruku, a pored mene lik izađe iz WC-a i samo produži napolje i vrati se za sto", "Drugare kad pitam je l' peru ruke, kažu 'naravno' i čude se da neko ne pere. A bukvalno 8/10 likova na javnim mestima, pumpi, u tržnom centru ne pere ruke", pisali su...

Koja je vaša navika, budite iskreni?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)