Neverovatno!

MUŠKARAC OD 202 KG SMRŠAO 91 - BUKVALNO SE PREPOLOVIO! Kad čujete koliko je PROSTO bićete zapanjeni - NE MOŽE DA NE USPE

Autor Maja Gašić

Ovaj muškarac je otkrio kako je smršao 91 kg.

Izvor: Youtube/ScreenShot/Rachael Ray Show

Amerikanac koji je težio 202 kg skinuo je bukvalno polovinu svoje težine - 91 kg, a sve to pridržavajući se dva jednostavna pravila. Svoje trikove za mršavljenje i neobičan put ka zdravom i fit telu otkrio je u emisiji poznate kuvarice Rejčel Rej. 

Džoš Marfi je celog života patio od prekomerne težine, zbog čega je mnogo patio u životu. Želeo je da izgradi karijeru u vojsci, ali je ovaj san omeo limfedem, koji je se pojavio sa gojaznošću.

Šta je limfedem?

Limfedem je progresivno oticanje međućelijskog tkiva, određenog dela tela, najčešće jednog ili više ekstremiteta, trupa, glave, genitalija, gde se u međućelijskom prostoru nagomilava limfa, jer ne može da se izbaci limfnom niti venskom cirkulacijom. Limfedem je teško, hronično, progresivno, dugotrajno i neizlečivo oboljenje.

Da bi ostvario želje, Marfi je shvatio da mora da uvede drastične promene u svom životu. Promenio je ishranu, počeo da se bavi sportom i uspeo je da izgubi skoro polovinu svoje težine. Ali tu nije kraj. Džoš je toliko bio inspirisan sopstvenom promenom i zdravim načinom života, da je u međuvremenu postao fitnes trener!

Za one koji žele da smršaju, Marfi savetuje da postepeno povećavaju fizičku aktivnost. Na primer, oni koji žele da se bave dizanjem tegova mogu da počnu tako što će šetati sa teškim rancem na leđima koji su, na primer, napunili knjigama ili tegovima. Drugo pravilo koje je primenjivao jeste da uvede ne samo promene u ishrani, već i u načinu života uopšte.

"Krenite o malih ciljeva koji su ostvarivi", kaže ovaj Amerikanac. "Na primer, neka vam cilj bude jednostavno da se bolje hranite. Zatim dodajte hodanje nekoliko dana u nedelji, nakon čega sledi trening sa tegovima jednom ili dva puta nedeljno. Male ciljeve je lakše postići i dokazuju vam da možete da uradite sve što poželite. Ako pokušate da sve uradite odjednom, najverovatnije je da ćete brzo 'sagoreti' i  neuspeh je neminovan", kaže Džoš.

Pogledajte njegovu priču koja je objavljena na sajtu poznate kuvarice i zagovornice zdrave ishrane Rejčel Rej.

MONDO