Poskupljenja

BRITANAC DOŠAO U SRBIJU, PA OSTAO U ČUDU ZBOG JEDNE CENE! NA MREŽAMA SAVETUJU: Evo gde je najjeftinije, a KVALITETNIJE

Autor Teodora Boškovski

Drastično poskupljenje namirnica, poput mesa, mnoge Srbe, ali i strance je ostavilo u čudu!

Izvor: Shutterstock/Reddit/screenshot

Opšta poskupljenja namirnica, računa, goriva i ostalih troškova poslednjih meseci kako u Evropi, tako i u Srbiji udarila su mnoge po džepu, a najviše one sa minimalnim primanjima. Međutim, povećane cene nisu začudile samo Srbe, nego se i stranci žale na njih.

Nedavno je jedan Britanac koji trenutno boravi u Srbiji podelio sliku suhomesnatog proizvoda od 100 grama iz jednog trgovinskog lanca, i to po ceni od 342, 99 dinara.

"Da li je ovo normalna cena za meso od 100 grama? Jeftinije je u Velikoj Britaniji", napisao je on.

A onda su usledili saveti Srba, koji su pokušali da mu ponude neke od boljih rešenja gde da kupi dosta jeftinije, a kvalitetnije meso kod nas.

Izvor: Reddit/screenshot

"Pokušaj da kupuješ meso na delikatesu. Čekaćeš malo u redu, ali ćeš jeftinije proći", napisao je jedan Nišlija, dok je drugi preporučio kupovinu na pijacama od lokalnih prodavaca, gde je ujedno i jeftinije i kvalitetnije. "Niko ne kupuje ove prethodno upakovane, osim kada mu se žuri. Uvek su preksupi", savetovao je treći.

"Mi u Velikoj Britaniji nemamo opciju da nam mesar iseče meso, a sećam se da je ovo bilo mnogo jeftinije prošle nedelje, možda čak 30% jeftinije", napisao je dalje u diskusiji ovaj Britanac, a zaključak je da ne treba kupovati unapred upakovane proizvode i da kad je god moguće treba kupovati na pristupačnijim mestima ili pijacama, jer je tamo uglavnom jeftinije.

(MONDO)