Hit na mrežama

ČAČANIN OBJAVIO SLIKU BURETA SA KISELIM KUPUSOM – KAO DA JE CRK‘O PACOV! Pljušte teorije o ZAVERI, na jedno svi sumnjaju

Autor Maja Gašić

Slika pokvarenog kiselog kupusa osvanula je na mrežama i izazvala brojne teorije - evo šta je pošlo naopako!

Izvor: Reddit Serbia

Sezona ostavljanja zimnice uveliko traje, većina srpskih domaćica i domaćina je već stavila kupus da se kiseli kako bi bio spreman već narednog meseca za pripremu sarmi i podvarka. Na Internetu ćete naći pregršt saveta o tome kako da odaberete najbolje glavice, šta da radite ako je previše kiseo, trikove koji pomažu da se ubrza proces fermentacije, a na sve popularnijoj društvenoj mreži Reddit je osvanula slika "minulog rada" jednog Čačanina...

Kad pogledate sliku i čujete komentare korisnika Reddita, teško da se nećete nasmejati. Domaćin je objavio sliku kace sa kupusom koja u najmanju ruku deluje veoma čudno, što je i njega samog iznenadilo budući da, kako kaže, "kisele kupus milioniti put, a nikada nije tako izgledao..."

"Treba li kiseli kupus ovako da peni?", postavio je pitnje na ovoj mreži, a odgovori koji su usledili nasmejaće vas do suza!

"Ah, kupusarsko besnilo, nema leka", napisao je duhovito neko, a zatim su se drugi nadovezali...

"Ova slika miriše", "Jesi proverio da nije unutra uginuo neki pacov?", šalili su se reditaši, a bilo je i onih koji su zaista hteli da mu poognu i otkriju šta je uzrok i da li ovakav kupus sme da se jede...

"Meni ovo deluje da ti se kupus inficirao nečim iz podruma. Ili ti bure nije čisto ili ti sud nije bio lepo zatvoren, pa se neka gljivica ušunjala unutra. Izvadi jednu glavicu i vidi da li se ukiselio. Ako se ukiselo i nakon pranja ako ima dobar ukus, onda barem pokušaj da ga spaseš tako što ćeš da skineš ovu skramu odozgo pa do vrha bureta nalij sa rastvorom soli i vode i to na 10 litara vode 400 grama soli", napisoa je neko, dok je Čačanin ispričao da je kaca ipak nova i da nije moguće da nije bila čista...

"Nije inficarno sigurno, kupili smo novo bure od 120 l sve lepo preprali i stavili kupus sa bunarskom vodom, stavili poklopac odozgo, sve zatvorili. Ali, meni ovo deluje kao da je kupus previše prskan i sad oslobađa sve hemikalije", zaključio je Čačanin.

"Bunarska voda? Da sam na tvom mestu, ja bih proverio tu vodu, sasvim je solidna šansa da je ona izvor tih bakterija", "Bunarska voda ne znači i da je čista", složili su se drugi.

A da se kupus "čudno ponaša" ove godine, potvrdili su i drugi korisnici Reddita...

"Ne znam šta se dešava, ali svi se žale da im propada kiseli kupus. Kakva je ovo svetska zavera protiv trežnjenja hladnim rasolom???", napisao je neko šaljivo.

MONDO

Tagovi