Jedan od najpopularnijih kuvara na svetu, Nusret Gokče poznatiji kao Salt Bae proslavio se na Interneru zbog načina na koji soli meso. Međutim, to mu je i u pravom životu donelo dosta slave i novca, te je i postao vlasnik luksuznog lanca restorana Nusr-Et širom sveta - od Abu Dabija, preko Grčke, do Velike Britanije.
Nedavno je ovaj turski kuvar i mesar na svom Instagram profilu objavio fotografiju jednog računa iz njegovog restorana u Abu Dabiju, a od cifre se mnogima zavrtilo u glavi, a neke je i prilično razbesneo.
"Kvalitet nikad nije skup", napisao je on ispod slike na kojoj je prikazan račun u iznosu oko 160 000 evra, a kada se to prebace u dinare, iznosilo bi skoro 19 miliona. Na računa je inače navedeno da je za stolom sedelo 14 osoba, a neka od naručivanih jela bila su: goveđi carpaccio, odrezak "zlatni Otoman", "zlatni Istanbul", "zlatna baklava... Takođe, osim skupocenih jela, gosti su naručivali i nimalo jeftina pića poput Petrus vina, Negroni koktela i Luis XIII konjaka.
Iako je Nusret želeo da se pohvali svojim uspehom, komentari ljudi ispod fotografije priloženog računa nimalo nisu bili pozitivni. Pa tako, ljudi su uglavnom smatrala da je su cene neralne i previsoke.
"To nije kvalitet. To je podkradanje ljudi, a cene su katastrofalne", napisao je jedan korisnik, dok je drugi smatrao da bi ovolika količina novca mogla da nahrani čitavo jedno selo.
"Čak i ako jedan čovek radi ceo život, ne može da zaradi ovoliki novac, ovaj obrok te neće učiniti besmrtnim", napisao je još jedan korisnik.
(MONDO)