Stil

10 MUŠKARCA PROGLAŠENO ZA NAJLEPŠE NA SVETU! Pored savršenih mera, plene i šarmom - a među njima je i jedan POLITIČAR

Autor Teodora Boškovski

Nedavno je izašla lista 10 najlepših muškaraca na svetu, a evo i koji su!

Izvor: Profimedia

Lepota je u samom oku posmatrača, ali nekada se više očiju s strane usaglase te izaberu ono što je za većinu najlepše, a pogotovo kada im u tome pomogne matematika. Kao što krajem svake godine izlazi lista najzgodnijih muškaraca na svetu, tako ni ove ona nije izostala.

Inače, popis najlepših i ujedno najzgodnijih muškaraca na svetu sastavio je "Science and Golden Ratio of Beauty", koji proporcije i simetričnost lica uzima kao glavni kriterijum lepote, a žene su u anketi odlučile ko, osim savršenih proporcija, ima i šarm koji osvaja.

Zlatni odnos (takođe poznat kao Fi ili Fibonačijev broj koji otprilike je 1,62) je algoritam matematičke simetrije koji leži u osnovi naše percepcije privlačnosti.  Leonardo da Vinči, koristio je jednačinu zlatnog preseka i shvatio da što se lice ili predmet približava ovom broju, to je viši nivo njegove percipirane lepote. Zanimljivo je da se smatra da je Leonardo koristio zlatni presek kada je slikao Mona Lizu.

A što se tiče muškaraca, evo koji su izbrani prema ovim parametrima za nazgodnije, najlepše i najivlačnije:

1. Robert Patison

Na prvom mestu našao se zgodni glumac, Robert Patison, proslavljen u serijalu filmova "Sumrak saga". Prema mišljenju stručnjaka kod njega se poklopila simetričnost lica sa šarmom.

Izvor: YouTube/Vogue

2. Hritik Rošan

Hritik Rošan je u Indiji jedan od najpoznatijih glumaca, a mnoge žene su se složile da mu ne manjka muškosti, šarma i privlačnosti.

Na iznenađenje mnogih na ovoj famoznoj listi najlepših muškaraca na svetu, našao se i najmlađi premijer Kanade, Džastin Trudo.

Izvor: YouTube/printscreen/CNN

4. Lijam Hemsvort

Autsralijski glumac, Lijam Hemsvort oduvek je važio za najboljeg frajera, a mnoge je začudila vest kada se oženio sa pevačicom Majli Sajrus, koja je kako i sam kaže, u javnosti imala previše ispada.

Izvor: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

5. Tom Holand

Mladi glumac, Tom Holand (26) je san snova mnogim mlađim generacijama, a proslavio se ulogom u poslednjem filmu o superheroju Spajdermenu.

6. Dejvid Bekam

O bivšem fudbaleru, Dejvidu Bekamu ne treba ni previše reći, jer slika govori više od reči. U svojoj 47. godini on i dalje mami uzdahe žena i veoma dobro vodi računa o svom fizičkom izgledu.

Izvor: Profimedia

7. Idris Elba

Ovaj engleski glumac je 2018. godine proglašen najzgodnijim muškarcem na svetu, na osnovu kriterijuma časopisa "People", a šta vi kažete?

Idris Elba
Izvor: YouTube/People TV

8. Bredli Kuper

Popularnog glumaca, Bredlija Kupera (47) povezivali su sa mnogim ženama, ali je ipak uspeo da osvoji srce jedne od najlepših manekenki Irine Šajk.

Izvor: Profimedia

9. Kris Evans

Upravo je ovog glumca magazin "People" i zvanično izabrao z najseksepilnijeg muškarca sveta za 2022. godinu.

Izvor: Shutterstock/BAKOUNINE

10. Zek Efron

I za kraj, na listi se našao još jedna od najpoželjnijih holivudskih glumaca i miljenik žena. U pitanju je Zek Efron.

Izvor: Movieclips Trailers

(MONDO)