Stil

OVOG PROLEĆA U TRENDU SU KIŠNI MANTILI! OVO SU NAJMODERNIJI: Raznih dužina i boja, a jedan preovladava - cene za svakog

Autor Teodora Boškovski

Ovog proleće mantili su ponovo u modi!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dugi, braon "kišni" mantili ponovo su u modi! Nosili su ih naše bake i mame, a da se trendovi minimalno menjaju i non-stop vraćaju, dokazuje i ovaj univerzalni modni komad. Ovog proleća viđaćemo ih na ulicama širom sveta, pa i kod nas, pogotovo jer su već ugledali svetlost dama na rafovima u brojnim prodavnica.

Kišni mantil, napravljen uglavnom od pamuka i poliestera, sa kragnom i dugim rukavima sa dugmićima ili naborima, odaje sofisticirani stil i odmerenost koja može da se kombinuje uz šta god da poželite. Savršeno se uklapa uz pantalone, mini suknje, haljine, pa sve do štiklica ili klasičnijih patika.

U popularnim i pristupačnim radnjama kod nas, mogu da se nađu u različitim nijansama i dužinama. Uglavnom preovladava krem boja koja je simbol ovog mantila, ali ima ga i u maslinastoj zelenoj, teget i crnoj. Veliki prednji džepovi, šlic pozadi, kaiš, kopče i dugmići su njegov lični pečat. U dugačkom kišnom mantilu sa kragnom i dugim rukavima sa trakama bićete poput prave dame... Pritom, odličan su komada odeće za ovaj prelezni period.

A što se tiče cene, ukoliko malo zađete kroz rafove popularnih radnji u Srbiji možete da naletite na manitile sa minimalnom cenom od 5.000 dinara, pa naviše, sve do 10.000.

Pogledajte u galeriji neke od njih:

 (MONDO)