Životna priča

ŽENA SA KUBE KOJA SE RAĐA JEDNOM U MILION! Uspela da smota i Petra, pa mu otvorila dušu - živa je samo kad pije i igra

Autor Teodora Boškovski

Život jedne devojke sa Kube mnoge je naterao da "stave prst na čelo"...

Izvor: MONDO/Predrag Vujić/Instagram/petarvasic

Život nekim ljudima od samog početka zna da zada teške udarce, da ih primora na borbu za opstanak i neočekivane situacije. Takođe, čovek kada se rodi ne može da bira ni vreme, kada će doći na svet, niti mesto, na kom meridijanu naše zemlje će to biti.

Isto tako ni Amanda nije birala. Njen život vezan je za prestonicu egzotične Kube - Havanu. Trenutno tamo i živi i radi, ali ne neki posao sa osmočasovnim radnim vremenom što bi većini palo na pamet. Amanda je sama sebi i gazda i radnik. Ova zanosna plavuša svoj radni dan i život provodi na ulicama Havane koristeći najgenijalnije trikove i metode kako bi prevarila turiste i zaradila nešto novca, ali i užitka.

Naš poznati stručnjak za marketing i savetnik za prodaju, Petar Vasić nedavno je podelio sliku ove Kubanke ispod koje je usledila veoma dirljiva priča. Prenosimo je u celosti:

"Ovo je Amanda i ona živi u Havani na Kubi. Ona 'radi turiste' i upoznali smo se upravo kada je pokušala da me odradi za paklu cigareta i flašu ruma. Njeni prodajni metodi su me ostavili bez teksta. Nedelju dana sam proveo sa njom i njenom uličnom ekipom učeći sve trikove i organizaciju koja je potrebna da se taj posao radi na nivou na kome je ona. Amanda skuplja ulične kredite, jer turiste odvlači na mesta gde oni plaćaju pića, pljuge, najstariju uslugu i još milion i jednu ludost koje Havana nudi. Ona, naravno, ima svoj šah-mat na kraju idelano inženjerisane večeri, koja za turistu izgleda kao spontana avantura. Amanda polako tokom večeri priča svoju tužnu priču. Ona naravno zavisi od demografije i psihografije same žrtve. Obično traži malo novca da da prosjaku, gde targetiranom turisti pokaže šta treba da uradi. Po njenim rečima: 'U Havani ljudi pomažu'.. Ma genijalno", započeo je Petar, a zatim se osvrnuo na njene pozitivne strane. Kako kaže, toliko talenata na jednom mestu nije sreo.

Izvor: Instagram/petarvasic

Osim poznavanja jezika, mikromimike i govora tela - marketing, prodaja, kreativnost, adaptacija i nalaženja rešenja su samo neke od veština kojima ona vlada. Nakon što je Petar saznao njenu pravu priču, tek onda je shvatio zbog čega Amanda mora da izmišlja turistima priče o bolesnoj majci i ocu alkoholičaru.

"Njena priča je teška da se objasni jer u njenoj priči ne postoji vreme i ne postoji mesto. Amanda svakih nekoliko nedelja doživi napad sličan epilepsiji i zaboravi skoro sve što joj se desilo. Na našem rastanku se prvi put rasplakala i rekla mi je da je strah da me se neće sećati uskoro. Rekla mi je da ne živi sa mamom u maloj sobi nego da je na ulici već neko vreme. Rekla mi je da jedino na plaži kada je pijana i dok igra uz kubansku muziku stvarno živi. Ona tada ima i mesto i vreme i tada jedino stvari imaju smisla. Rekla mi je možda ono što sam hteo da čujem, jer na kraju krajeva sam i ja samo turista koji je targetiran odavno i koji zadovoljan pričom ostavlja ovaj metavers, sa kojim se neko gadno našalio praveći ga", napisao je Petar za kraj.

A nama ostaje da se pitamo, da li je i Petar bio još jedan u nizu od prevarenih turista ili je zapravo čuo najrealniju Amandinu životnu priču, ili je nešto treće po sredi...

(MONDO)