Žena zmaj

NENA JE NAJJAČA ZUBARKA U SRBIJI! DIŽE 100 KILOGRAMA K'O OD ŠALE: Živela u Švedskoj pa se vratila zbog jednog ČOVEKA

Autor Teodora Boškovski

Nena Milutinović važi za najjaču zubarku u Srbiji!

Izvor: Youtube/printscreen/RTS Beogradska hronika Jutarnji program

Na Državnom prvenstvu u "powerliftingu", održanom početkom aprila u Zaječaru, prvo mesto u kategoriji seniorki do 63 kilograma, osvojila je Novosađanka Nena Milutinović. Rođena je i odrasla u Švedskoj, majka joj je poreklom iz Finske, a otac iz Srbije.

Inače, Nena je završila stomatologiju i važi za najjaču zubarku u Srbiji. Ona sa takvom lakoćom radi "mrtvo dizanje" sa 100 kg opterećenja, a mnogi muškarci ne bi mogli da joj stanu na crtu.

"Spemala sam se mesec dana. Nisam mislila da ću izaći na takmičenje, nisam planirala, ali htela sam da probam", otkrila je Nena za RTS i nikome ne bi preporučila pripremu samo mesec dana ranije.

Ona trenira od kad zna za sebe, a da nije samo u Srbiji osvojila medalju, već i u Švedskoj, dokaz je prvo mesto u karateu. Takođe, učestvovala je i na svetskoj prvenstvu, gde je osvojila bronzanu medalju, tačnije treće mesto. Osim redovnog treninga, Nena mora da vodi računa o ishrani i količini vode, kao i o kvalitetnom snu.

Kada je reč o Švedskoj, Nena kaže da je tamo lepo za život, ali je u Srbiji  više opuštenije i uvek je volela ovde da dolazi gde je upoznala svog sadašnjeg dečka - Aleksu. Zajedno treniraju i rade kao personalni treneri. Inače, na prvom mestu Neni je sport, dok se stomatologijom bavi povremeno.

(MONDO/RTS)