LEPOTA

ISPROBAVATE TESTERE ŠMINKE? NEĆETE IH PIPNUTI VIŠE! Naučnici objavili GROZNE rezultate, dermatolog upozorio žene (VIDEO)

Autor Tamara Veličković

Eksperiment sa testerima šminke pokazao je rezultate koji se ženama neće dopasti.

Izvor: Tiktok/printscreen/howdirtyis

Nismo ni svesni da su bakterije svuda oko nas i ponekad ih je jako teško izbeći. Od samog momenta kad uđete u tržni centar, bićete u kontaktu sa njima na svakom koraku. Ipak, žene odlično znaju koliko znači testiranje proizvoda za šminku. Proveravaju koja nijansa je najbolja za njihov tip kože, u želji da ne pogreše prilikom kupovine. Koliko su nesvesne šta nanose na svoju kožu, pokazali su naučnici.

Odlučili su da uzmu briseve sa ruževa za usne, rumenila, senki, korektora i maskara, kako bi zaključili da li poseduju bakterije. Ono što ih je i same iznenadilo, to je da rumenila, ruževi za usne i senke nisu imali nikakve mikrobe. Ipak, na svim drugim proizvodima pronađene su bakterije koje mogu da uzrokuju infekciju stafilokokom, infekcije urinarnog trakta, respiratorne bolesti i upalu pluća.

Prema rečima dermatološkinje Tami Kejsis, bakterija stafilokok je vodeći uzrok infekcija kože i mekog tkiva koje dovode do bubuljica. "Iako većina infekcija stafilokokom nije ozbiljna, Staphylococcus aureus može da uzrokuje ozbiljne infekcije krvotoka, upale pluća ili infekcije kostiju i zglobova", rekla je i savetovala kako da testirate proizvod.

Koristite jedan aplikator za jednokratnu upotrebu i stavite ga na nadlanicu. Naučnici su sličan eksperiment sproveli na testerima šminke 2017. Odneli su uzorke u laboratoriju i otkrili da su svi bili pozitivni na Staphilococcus aureus. Na uzorcima su takođe pronađene i mnoge druge bakterije. Pogledajte snimak:

(MONDO)