Stranci

ZBOG LJUBAVI ZAVOLELA SRBIJU, PRIČA SRPSKI KAO MATERNJI I OBOŽAVA PEČENJE! Vijetnamka otkriva u čemu NAJVIŠE UŽIVA...

Autor Teodora Boškovski

Vijetnamka Liz Doung svojom "Vespom" proputovala je ceo Balkan, a našu zemlju obožava!

Izvor: YouTube/prva tv

Liz Doung, iz Australije odlučila je da tamošnji život zameni Srbijom. Kako kaže, njoj je naša zemlja potpuno promenila život, tačnije pogled na njega. Srpski je savršeno savladila, a osim što se zaljubila u Beograd, ona se zaljubila i u našeg čoveka. Može se reći da se Liz nimalo ne oseća kao strankinja kod nas.

Iako je imala siguran posao u Australiji i napredovanje u istom, Liz je hrabro odlučila da napravi veliki korak. Kako je došla na tu ideju?

"Mnogo sam brzopleta. Ne dam sebi vremena da razmislim kako će i šta biti“, otkrila je Liz gostujući na K1 TV, koja je svojom Vespom od 50 kubika proputovala skoro ceo Balkan.

"Najviše mi se dopadaju planine. Kada sam išla za Crnu Goru, išla sam preko Zlatibora i Žabljaka. Vozila sam Vespicu 30 kilometara na čas uzbrdo", otkriva  ova neobična Australijanka poreklom iz Vijetnama.

Inače, Liz se bavi videom montažom i vlogovanjem, Često snima krajolik naše zemlje, ali i naših suseda. Ona je 350 kilometara vozila Vespu do Republike Srpske, dok je u Crnoj Gori čak živela mesec dana, i to u Nikšiću.

Pored srpskog jezika, Liz ima nameru da nauči i grčki. Sebi je dala rok od šest meseci. Međutim, Balkan joj je u srcu, čak je i naučila da kuva naša tradicionalna jela. Od svega, obožava da jede pečenje.
Što se tiče ljubavi, iako ju je ona zadržala u Srbiji, Liz je trenutno slobodna i uživa u njoj, sve do neke buduće prilike...

(MONDO)