Stil

ON JE SRPSKI MOLER INFLUENSER - MAJSTOR SVOG ZANATA! Posle krečenja pravac u pozorište, a od svoje "Alfe" se ne odvaja

Autor Teodora Boškovski

Moler Željko Šutuljuć je prvi pravi moler influenser u Srbiji! Otkriva zanimljivu priču o sve više traženom zanatu, pozorištu, Alfa Romeu, Grčkoj...

Izvor: Rina

Dobri majstori i zanati danas su na visokoj ceni. Teško ih je naći, a šta će biti za desetak godina, ostaje da vidimo. Da bez alata nema ni zanata, zadovoljstva, ali i novca, dokaz je Željko Šutuljuć, rođeni Ljižanin koji u Beogradu živi skoro dve decenije.

Telefon mu se usija svaki put kada je potrebno da se izgletuju i okreče zidovi, ulepša fasada i mnogo toga. Ona je po struci moler i to ne bilo kakav. Koliko uživa u tome što radi, Željko redovno deli na svom Instagram profilu, te se može reći da je kod nas prvi pravi moler influenser. Ko kaže da ne može na Internetu da se nađe kvalitetnog i zanimljivog sadržaja?

"Kad se posao radi sa uživanjem, onda je sve mnogo lakše. Kad mogu mnogi drugi da prikažu kako i šta rade na Instagramu, onda sam i ja. Obavljene poslove i završene radove uz faze pre i posle objavljujem na društvenim mrežama. Tu objašnjavam i tehnike koje radim pa tako na konkretnom primeru možete saznati koji je postupak 'raffaelo' dekorativne tehnike za zidove ili postupak 'travertina", kaže za RINU Željko.

A ako se pitate kako je mladom Željku palo na ideju da se bavi molerajom, odgovor je podelio na svom poslovnom sajtu:

"Svi ste želeli da budete doktori, stjuardese, da upravljate avionima ili da idete u svemir. Da menjate svet. A i ne sanjate kolika je promena u svetu svaki pojedinac! Ja sam mislio da ću u ovom poslu biti privremeno. Dok ne iskoči nešto bolje. Usput sam učio zanat. I to ne odmah. Prošlo je vreme dok nisam počeo da gletujem. O mazanju boje da ne pričam. Prvo skuvaj kafu, pa idi po doručak. Onda dođe vreme za drugu kafu, pa operi alat. Posle toga i kofe. Opet kafa, a kad dođe vreme da se ide kući, gradilište ostavi spremno za sutra. Možda vam zvuči poznato ako ste negde bili početnici?", započeo je on, a zatim otkrio šta se još krije iza njegove odluke:

Izvor: Rina

"Namera mi je da pokažem da su legende koje kažu da majstori zabušavaju, kasne i nemaju nikakvih interesovanja osim da li je pivo dovoljno hladno, upravo to-samo legende".

Ono po čemu je osim Instagram naloga Željko takođe drugačiji od većine svojih kolega, jeste što obožava pozorište. Kada je krečio stan kod Bogdana Diklića, slavni glumac je bio iznenađen da jedan moler voli pozorište. Od njega je dobio karte za predstavu ali i brojne preporuke za posao. Takođe, kada nije mogao da nabavi karte za neku predstavu pozvao je opet Diklića. Ne samo da je karte obezbedio nego ih dobio i na poklon.

Izvor: Rina

Takođe, strastveni je ljubitelj alfa romea, pa je tako sa svojom "155 Alfom" stigao od samog juga Grčke do Amsterdama. Kada je kupio "156", ponovo je otišao u Amsterdam da utvrdi gradivo. Voli i Grčku u kojoj je bio više desetina puta, pa tako često se desi da mu ljudi šalju poruke i pitaju za savete kada putuju, na koje im on rado odgovori.

"Moje priče ne služe da bilo koga uvere da sam najbolji majstor na svetu, ali služe da uvere svakoga da radi na tome da postane najbolji majstor na svetu. I tako, ako ste mislila da jedan moler ne može ići u pozorište i nakon toga vam uraditi dekorativnu tehniku na zidu usput vam ispričati i neku dogodovštinu iz Grčke ili reći da haubu od alfe nije odavno podigao, grdno ste se prevarili", kaže za RINU kroz osmeh ovaj moler influenser.

Izvor: Rina

(MONDO/RINA)