Stil

"BRAVO, MAŠO!" ĆERKA JOVANA MEMEDOVIĆA PRAVI UZOR MLADIMA: U second handu kupuje brendirano, sadi drveće i bere maline

Autor Teodora Boškovski

Ćerka našeg čuvenog novinara Jovana Memedovića, Maša, otkriva na koji način brine o životnoj sredini i gde kupuje brendiranu, a jeftinu odeću!

Izvor: Tiktok/printscreen/mashamemedovic

Deca poznatih uglavnom su pod budnim okom novinara i paparaca. I dok jedni vode raskalašan život, često viđeni u skupocenim krpicama i automobilima, drugi se vode prizemnim i prirodnim životnim stilom - poput ćerke našeg čuvenog novinara, Jovana Memedovića.

Maša Memedović krenula je stopama svoga oca i često na društvenim mrežama propagira prirodan način života, recikliranje i održiv razvoj. Mogli smo da je vidimo kako učestvuje u akcijama sadnje drveća, čišćenju jezera Perućac i veoma brine o otpadu - razdvaja papir od plastike, stakla i aluminijuma i vodi računa o životnoj sredini. Nije joj teško ni da zasuče rukave i "baci" se na jedan od najtežih poslova u poljoprivredi - branje malina.  Neminovno je da je "sasvim prirodno" njen moto!

Što se tiče odeće, Maša je mnoge na Internetu oduševila svojim stilom oblačenja, ali i načinom kupovine. Ako ste pomislili da kupuje u skupcenim radnjama, prevarili ste se! Ona je pravi ljubitelj polovne odeće, a njena omiljena radnja jeste "second hand" - sve više popularnija kod nas. Tu Maša pronalazi očuvane komade odeće i na taj način doprinosi ponovnom recikliranju tekstila. Kod nje se ništa ne baca, čak je i uz pomoć njene bake uspela da od starog ćebeta koje svako ima u kući napravi udobnu jaknu. A i kada poželi da kupi neke nove komade odeće, radije se odlučuje za domaće dizajnere.

Iz "secod hand" radnje Maša je nedavno svoj ormar osvežila ultra jeftinim krpicama i oduševila svoje pratioce. Umesto za basnoslavnu cifru, ona je sako "Hugo Boss" platila samo 1400 dinara, "Levis 501" farmerke za 400 i kožne kaubojke za 6000 dinara. I ranije, Maša se pohvalila modernim autfitom koji je ponela i model Hejli Biber - široko, "oversize" odelo na pruge isto poznatog modnog brenda "Hugo Boss".

"Videla sam da Hailey Bieber nosi odelo na pruge, pa se setih da sam kupila isto takvo u second handu za hiljadarku", napisala je Maša.

 "Zašto da podržavamo 'fast fashion' kada u svetu već postoji previše 'stare' garderobe? Sve što je potrebno je strpljenje dok kopate po gomilama na buvljaku ili rafovima u second handu, a ponekad i vizija da se ponešto prepravi ako veličina ne odgovara", savetovala je Maša ispod jedne svoje objave.

"Svaka čast Mašo", "Bukvalno izgledaš kao milion dolara", "Kompleksi minimum, stil maksimum... Super ti stoji, prelepa devojka...", "Bravooo za sve vas divni ljudi koji poštujete prirodu", bili su samo neki od komentara.

Pogledajte i Mašin modni video:

 (MONDO)