Stil

SUZANA PERIĆ RAZBILA MIT O NISKIM DEVOJKAMA: Pravilo je da pogledate širinu ramena i kukova - ovako ste NAJSE*SEPILNIJE!

Autor Tamara Veličković

Modna kreatorka Suzana Perić otkriva da svaka žena može da nosi isti model haljine, ali postoji caka.

Izvor: Prva/printscreen

Niske devojke ne mogu da nose dugačke haljine - istina ili mit? Bliže se mature, a devojke već uveliko pripremaju svoje svečane toalete. Šta je trenutno aktuelno, koje greške ne treba da se naprave i da li je tačno da niske devojke ne mogu da nose određene modele haljina, otkrila je modna kreatorka Suzana Perić.

"Svaka niska devojka može da bude u dugačkoj haljini, i to u japankama. Može da izgleda jako se*sepilno, lepše i ženstvenije od visoke devojke, ako ume da iznese. Bitna je proporcija njenog tela, odnosno dužina njenog torza. Ako ima dugu kosu, srednju visinu i nema manekenske mere, onda je bitno da to ne bude preuska duga haljina. Tada gubi na ženstvenosti, ali proporcija tela i širina ramena u odnosu na kukove su najbitniji", rekla je modna kreatorka u "Jutru" na Prvoj i dodala:

"Naravno da je idealno kad nam dođe neko ko ima 175 cm i nosi broj 36, ali to nije merilo. Revije su pokazale da ženska oblina dobija više aplauza, iako meni to ne daje bolju sliku za moj model, ali za publiku je bolje. Kada na pistu izvedete prirodnije devojke, dobijaju se veći aplauzi", istakla je Suzana Perić.

SAVETI ZA MATURANTKINJE

"Imam jako puno maturantkinja, taj broj se enormno povećao u zadnje vreme. One treba same da biraju, mame se više ne petljaju toliko. Ne moraju da pokažu sve atribute i ne treba da budu ekstremne u tome. Treba da budu što svedenije haljine zbog jake šminke i frizure. Ne treba da nose i perje i šljokice, onda izgledaju kao na maskenbalu", savetovala je Suzana Perić i dodala:

"Prošle godine je bilo više boja, a sada su 70 odsto crne haljine sa nekim detaljima i izrezima. Lila nijanse su dosta popularne, ali narandžasta je jako akutelna. Teško je izneti tešku haljinu sa puno perja 7, 8 sati. Nisam za to da se patike kombinuju. Ne mora da bude štikla, može bilo šta drugo, ali mnogi misle da su patike kul. Nisu. Ovo je matura", rekla je Suzana Perić.

(MONDO)