NOSTALGIJA

ZAŠTO SVI PRIČAJU O IZGLEDU BEOGRAĐANKI PRE 100 GODINA: Evo šta su morale da nose ćerke - "Lepo za videti" (FOTO)

Autor Tamara Veličković

Crno-bela fotografija Srpkinja iz 1930. godine preplavila je društvene mreže!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Moda je danas tema koja izaziva polemiku. Nema pravila, čini se da joj je sve dozvoljeno, a ako pogledamo fotografije iz nekih starijih vremena, jasno je koliko su se žene drugačije oblačile. Danas se rado ističu obline, atributi, a samo sitnica je dovoljna da stajling dobije opis "vulgaran". Da li znate kako su Beograđanke nekada izgledale?

Društvenim mrežama kruži crno-bela fotrografija koju je objavio Instagram profil "crnobeli_beograd", a koja je u mnogima probudila nostalgiju. Najveći utisak na korisnike ostavio je stajling koji je potpuno drugačiji u odnosu na današnje vreme. Elegancija je bila prisutna svakodnevno, a ne samo za svečane prilike.

Tako se na fotografiji dveju žena sa ćerkama iz 1930. godine može videti svedenost i prefinjenost. Nosile su suknje ispod kolena, bele košulje i kapute elegantnog kroja. Pažljivo pravljene lokne virile su ispod šešira i beretke, dok su za obuću pretežno birale cipele sa niskom potpeticom. Veliku pažnju privukle su njihove ćerke.

Nosile su haljine sa belim kragnama, lakovane cipele i bele čarape, a pojedini svetski brendovi su ovu obuću vratili u svoje kolekcije danas i učinili je jednim od glavnih trendova. "Za mene je ovo super, elegantno, lepo za videti", "Moja baka, identična slika", "Dnevna garderoba plus šešir", pisali su ljudi...

Šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)