ANKETA

DRAMA MEĐU KOMŠIJAMA ZBOG VEGANA - IZNELI POSEBAN ZAHTEV! Mole da se "shvate ozbiljno", svi besni - hoćete svoja PRAVA?!

Autor Tamara Veličković

Poruka vegana za svoje komšije preplavila je društvene mreže i razbesnela hiljade ljudi.

Izvor: Promo

Vegani su još jednom glavna tema rasprave. Sve je počelo od poruke koja je nastala pre mesec dana, ali sada ponovo dobija na značaju. Vegani su zamolili svoje komšije da zatvore prozore kad peku meso jer ih miris uznemiruje. Problem je preplavio društvene mreže, nakon što je stranica "Hey Perth" objavila rukom napisanu poruku na Fejsbuku.

Vegani su zamolili komšije da ih "shvate ozbiljno" jer je veoma važno. Poruka je glasila: "Pozdrav komšije, molimo vas da zatvorite bočni prozor dok pržite i pečete meso. Moja porodica je veganska (jedemo samo biljnu hranu) i miris mesa koje spremate nas uznemirava i zlo nam je od njega. Cenimo vaše razumevanje", napisali su u pismu koje je potpisano sa "Sara, Vejn i deca".

Ako je suditi po komentarima, zahtev je razbesneo mnoge. "Spremao bih meso 12 sati. Ovo je tako arogantno", "Ja bih roštiljao u dvorištu i pozvao sve prijatelje", "Do čega smo došli? Ljudi više u sopstvenoj kuhinji ne mogu da kuvaju ono što oni žele?" pišu korisnici Fejsbuka.

"Zamisli da se ti požališ na miris njihove hrane", "Ako je u pitanju samo bočni prozor, to je ok. Ali ako bih roštiljao u dvorištu, rekao bih im da zatvore svoje prozore", "Koje preterivanje", "Ovo je katastrofa", "Doći ćemo u situaciju kad će i vegani tražiti neka svoja prava", pisali su. Šta biste vi uradili?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)