Ber Grils, popularni stručnjak za preživljavanje u divljini, priznaje da ga je sramota jer je svojevremeno promovisao veganstvo. Svedoci smo mnogobrojnih dilema kada je tema veganstva u pitanju - dok jedni tvrde da je najzdravije, drugi oštro osuđuju. O tome su često govorili i srpski stručnjaci, ali Ber Grils je odlučio da odustane od ovakvog režima ishrane. Sada se hrani isključivo crvenim mesom i uopšte ne konzumira povrće.

"Bio sam vegan pre dosta godina. Zapravo, napisao sam i 'Veganski kuvar' i pomalo mi je neprijatno što sam to promovisao. Mislio sam da je to dobro za okolinu i za moje zdravlje. Vreme, iskustvo, znanje i proučavanje pokazali su mi da sam bio u krivu i za jedno i za drugo", priznao je Ber koji danas konzumira mnogo crvenog mesa, jaja, voće i med, a izbegava prerađenu hranu, hleb, testeninu i povrće.

Instagram/printscreen/beargrylls Ber Grils

"Koža i probava mi nikad nisu bili bolji. Sada, kada se bolje hranim, otkrivam da sam mnogo jači", tvrdi Grils, koji svaki dan počinje šetnjom, dok svaki drugi ide na trening snage. Treninge započinje sa 25 zgibova, 50 sklekova, 75 čučnjeva i 100 trbušnjaka. Podsetimo, Grils je bivši marinac koji se proslavio emisijama o preživljavanju, a jedna od njegovih stanica je bila i Stara planina.

RINA.RS Srpski Ber Grils

"Prirodne lepote vaše zemlje su spektakularne. Obično kada biramo lokacije za snimanje odlučujemo se za one koje mogu da nam ponude raznolikost, a Srbija nudi pun paket - planine, reke, šume, bogatu prirodu i neverovatnu divljinu", izjavio je on u januaru 2020. godine. "Još kad bi Novak Đoković, koga mnogo cenim i čiji sam veliki obožavalac, pristao da mi bude gost u nekoj od narednih sezona, sasvim sigurno bismo došli da snimamo u Srbiji", dodao je Grils.

(MONDO)