Mašala!

MAŠALA! GDE ŽIVE ŽENE SA NAJVEĆIM GRUDIMA? Na samo 2,5 h avionom od Srbije, a iznenadiće vas od čega VELIČINA ZAVISI

Autor Maja Gašić

U kojoj zemlji žive žene sa najvećim grudima i od čega zavisi veličina korpi? Iznenadiće vas rezultati istraživanja!

Izvor: Instagram/Screenshot/liliclemson

Srbi koji vole žene sa bujnim poprsjem, možda će doći u iskušenje da kupe avionsku kartu za Norvešku, let je svega 2,5 sata! Prema najnovijim podacima, u toj zemlju su procentualno žene najprsatije! Nedavno sprovedeno istraživanje je otkrilo u kojim zemljama žive žene sa najvećim i najmanjim grudima, kao i šta ovaj atribut zapravo znači za zdravlje...

Iako mnogi misle da je "veće bolje" kada je u pitanju veličina grudi, novo istraživanje sugeriše da to nije baš tako. Prema informacijama prikupljenim od strane World Data o prosečnoj veličini grudi širom sveta, žensko poprsje može da bude pokazatelj ukupnog zdravlja.

"Najveće grudi mogu da se nađu u Norveškoj, na Islandu, u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD, a najmanje u Centralnoj Africi i Jugoistočnoj Aziji", stoji u obaveštenju iz World Data.

"Sve u svemu, uočljivo je da se velike grudi često javljaju u zemljama u kojima je gojaznost takođe problem."

Po SZO, za osobu kažemo da ima "normalnu težinu" ukoliko joj je BMI manjiili jednak 25, a gojaznim smratramo nekoga čiji je BMI 30 ili viši. U samom čelu zemalja u kojima najviše ljudi ima zdrav BMI je Danska, gde je prosek sa 24,6. U grupi zemalja koje imaju u proseku najviši BMI je SAD, gde on iznosi 29.0.

Kako telesne masnoće doprinose veličini korpi?

"Ženska dojka se u velikoj meri sastoji od masnog tkiva i žlezda. Oblik takođe zavisi ne samo od genetskih faktora, već i od sadržaja masti i sastava vezivnog tkiva", objašnjavaju iz World Data. Uopšteno govoreći, što ste veće telesne mase, veće su i vaše grudi. Za većinu žena, što je njihov BMI veći, to su im grudi veće", zaključili su.

A evo u kojim zemljama ima najviše prsatih žena, a gde su grudi prosečno najmanje. Pogledajte i koliko im je BMI! Razočaraće vas da se naša zemlja ne nalazi u prvih 20...

  1. Norveška: C-D, 26.2;
  2. Luksemburg: C, 25.7;
  3. Island: C, 25.6;
  4. Sjedinjene Američke Države: C, 29.0;
  5. UK: C, 27.1;
  6. Venecuela: B-C, 26.9;
  7. Kolumbija: B-C, 26.7;
  8. Švedska: B-C, 25.4;
  9. Holandija: B-C, 25.3;
  10. Kanada: B-C, 26.7;
  11. Rusija: B-C, 26.7;
  12. Poljska: B-C, 26.1;
  13. Bugarska: B-C, 25.9;
  14. Finska: B-C , 25.7;
  15. Danska B-C, 24.6;
  16. Turska: B, 28.8;
  17. Novi Zeland: B, 28,0;
  18. Irska: B, 27.1;
  19. Hrvatska: B, 26.9;
  20. Australija: B, 26.8.

Šta kažete? Da li ste mislili da će se naše žene bolje "kotirati"?

(MONDO)